11 Aralık 2015 Cuma

Zararlı Olanı Biriktirmek, Patlamayı Hızlandırmaktır *

-... .. Üzüntü ve gerginlik nsan psikolojisini bozar ve gönülde boşluk oluşur. ... .. Vücuda olumsuz etki eden zararlı maddeler gibi, olumsuz duygular da tahrip gücü yüksek enerji taşı.  ... ..
-Davranışlara yansıyan bu değişiklik, muhataplarını da tahrip etmeye başlar ve sonuç olarak etki-tepki mekanizması, ... .. bünyede onulmaz yaralar açar, frekansları karıştırır. Ne yazık ki bu karışıklık insanı bazen depresyona götüren bir anafora doğru sürükleyebilir.
-İnsanlar birbirlerinin üzüntülerine kayıtsız kalırsa, sıkıntılar paylaşılarak üzüntülerin kaynağı yok edilmezse, herkes önce kendisini
düzelterek işe başlamazsa ve Allah’ın güzel kullarına tanıdığı hakları, kendi istediği şekilde kısıtlayarak ya da iptal ederek kendisi için öngördüğü sınırları çizmeye kalkarsa, bu durum patlamanın habercisidir. ... ..

-... .. Bütün bu yanlış gidişin , insanın hak etmediği ağır bir faturası vardır; “mutsuzluk.” Oysa mutluluk insanlığın güneşi gibidir. Mutluluk; ciddi gayret ve mücadelelerle kurulmuş bir yaşama biçiminin semeresidir. .... ..

*Hayat Filminden Kurtarıcı Kareler ı  – Saliha Erdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder