23 Aralık 2015 Çarşamba

olmak istediğimiz tarafta mıyız... *

-... .. yönümüzü ne yana dönersek adımlarımız bizi o yöne doğru ilerletir. Sorular da yönümüzü bulmamızda klavuzluk ederler.
-İşte bu soruların bazıları...
-Yanında bulunduğumuz kimseler, bizim doğru ve hâkim özelliklerimizi mi belirginleştiriyor, yoksa ortaya çıkmasını istemediğimiz olumsuz yönlerimize mi vurgu yapıyorlar?
-Çevremizdeki insanların, bu kişilerle görüşmemizden sonra bize bakışı ne oluyor? Toplumun bize bakışı değişirse bu bizi nasıl
etkiler?
-Toplumun bakışı mı yoksa bizim duruşumuz mu doğru, ya da her ikisi birden mi?
-Bizi birlikte olduklarımızla görenler, o şahsın yansıttığı renleri benimseyip onayladığımızı düşünür. Artık o şahsın yanlışına da doğrusuna da ortağız demektir. Bu durum bizim için artı ı, eksi mi?
-Yanında duruşumuz o kişiyi güçlü kılar, yanında durarak ona güç ve destek veriyoruz demetir. Bu süreç bizi de güçlü kılıyor mu?
-Sürekli yan yana duruş, kendi gözümüzde de o duruşu meşrulaştırır, alışkanlık sağlar. ... .. Bu durum giderek tabiileşir, zamanla da müktesep hak gibi görülmeye başlar.
-Yan yana duruş aynı zamanda, bir saf belirleme ve taraf olma anlamına gelir, biz gerçekten olmak istediğimiz tarafta mıyız?... ..

-... .. bizi biz olmaktan çıkaran bilinçsiz birlikteliklere “dur” diyelim. ... ..
*Hayat Filminden Kurtarıcı Kareler ı  – Saliha Erdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder