11 Aralık 2015 Cuma

Atılacakları biriktirerek İlerletmek mi, Yoksa ... *

Atılacakları biriktirerek İlerletmek mi, Yoksa Kısa Yoldan Temizleyerel İlerlemek mi?-... .. Hayatı kolaylaştıran üç ilke...:
Kolay gülümse.
Kolay mutlu ol.
Kolay affet.
-Aklın ve gönlün ağırlıklardan kurtarılması, onlara hareket serbestisi sağlar. ... ..
-Saygı ve sevgi olumsuz durumlarda aktif olmayabilir, fakat asla yok olmazlar; sadece, yokmuş gibi algılanabilirler. İnsanın olumsuz haline bakarak onu etkilemek yerine, olabileceği hali düşünülerek Allah için ona hakkettiği değeri vermemiz gerekir. Olumlu yönleri
fark edilip takdır edilen kişiler , iyi olmak ve doğru davranmak için gayret ederler. Sürekli tenkit edilenler ise kendileini suçlarlar, yetersizlik duygusuna kapılırlar ve sürekli yanlışlarına, eksiklerine odaklandıkları için, zamanla kişiliklerinde o yöne doğru bir eğilim başlar. ... ..
-İnsanları iş ve işleyişleri esnasında yanlışlık ya da olumsuzlukların olması doğaldır. Önemli olan, yaşanan olaya karşı takındığımız tavırdır. Birbirimiz kaldırmaya ve yüceltmeye mi, yoksa tökezleyeni vdüşürmeye veya bir darbe indirmeye mi ayarlıyız?

-Zararlı duyguyu biriktirirsek, diğe duygu ve düşünceler etkilenir, kirlenir. ... .. Biriktirmeden yok etmek, temiz bir gönül ve ferah bir ruh hali kazandırır bize. ... ..
*Hayat Filminden Kurtarıcı Kareler ı  – Saliha Erdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder