11 Aralık 2015 Cuma

Ben istemeden bir şey yapamazsın *

Kadınlar Cinsel Kimliği İle Barışmalı
Altında çeşit çeşit sebepler var. Yanlış algılarla oluşan kadın kimliğini reddetme, taciz, yetişme tarzı, ayıplar yasaklarla oluşan negatif hipnozlar, anlatılmış hikayelerden oluşan korkular bilinçaltına virüslü bir program olarak yerleşiyor. Yani normal olarak işlemesini gereken kadınlık programı virüslerden dolayı yanlış işliyor.
Karı koca birbirini çok sevse de bu sorunu yaşıyorlar mı?
Sevgiyle alakalı bir durum değil. Erkek karım beni sevmediği için istemiyor diye düşünüyor. Oysa çok
severek evlenenlerde de bu sorun görülebiliyor çünkü bilinçaltının reddettiği erkeğe olan sevgi değil, kadın cimsel kimliğine ait fonksiyonlar.
... .. Bilgi yetmiyor, bilinçaltındaki korkuları temizlemek gerekiyor. Kadının açık ya da kapalı olması değil ailenin nasıl yetiştirdiği, çocukluk döneminden itibaren dişilik algısının nasıl oluşturulduğu ile alakalı. Cinsellik ayıp, pis kötü, ağrılı, erkekler zarar verir,terbiyeli kızlar bu konularla ilgilenmez gibi koşullanmalarla yetişmişse cinsel sorunlar yaşaması gayet normal. Gerçek dindarlıkta olması gereken fıtri ihtiyaçları yok saymak değil bilakis meşru dairede şükürle karşılayabilmektir.
Cinsel sorunları olanlar neden evleniyor? Kişinin kendini tanıması gerekmez mi?
Böyle bir şey yaşayacaklarını düşünemiyorlar. Aslında bekarken cinsel sorun yaşayacağının ip uçları vardır, bir uzman bunu anlayabilir ama kişi bunları doğru okuyamıyor. Problem evlenince ortaya çıkıyor. ... .. kadınların çoğu problemi çözmek için gayret sarf etmiyorlar. Bazıları “Evlendim kapağı attım, adamı da buldum” diye derdini görmezden geliyor. Çoğu kadın cinsel keyfi hakkı ve fıtri ihtiyacı olarak görmüyor. Kadın, sağlıklı cinselliğin, beden ve ruh sağlığının aile bütünlüğünün çok önemli bir parçası olduğunun farkında değil. Mesela kadın sinirleniyor, migreni var, bunun cinsel tatminsizlikten olabileceğini bilmeli.
 Cinsel hayat kişiyi bu kadar etkiliyor mu?
Cinsel doyumun enerji beden üzerinde olumlu etkileri var. Aynı zaman da cinsel doyum yaşayabilen bir kadının cinsel kimliği ile kavgaları yok diye düşünebiliriz. Bu iki durumda fiziksel sağlığı etkiliyor.Fakat bu bilinç olmayınca fizik bedendeki tüm sıkıntılar ilaçlarla ameliyatlarla giderilmeye çalışılıyor.Oysa
insan bir bütün ve gerçek sağlık zihin-enerji beden-fizik beden bütünlüğü içinde olabilir.Bu anlamda cinsel tatmin sağlığın önemli ayaklarından biri. Kadın kocasına sinirleniyor, çocuğuna sinirleniyor, kayınvalidesine kızıyor…Cinsel kimliğinden memnun cinsel tatmin yaşayan bir kadın böyle davranmaz.
Cinsel sorunlar karı koca ilişkisini nasıl etkiliyor?
Kadın cinsel soğukluk yaşadığında erkek de bu durum öfke yapıyor. Cinsellik kadın için de erkek için de yemek içmek gibi bir ihtiyaç. Mesela biz hiç su içmeyelim, ihtiyacımız yok diyelim bir süre sonra cilt kurumaya başlıyor, böbrek yetmezliği başlıyor. Biz problemi yok sayarsak görmezden gelirsek problem kendi kendine çözülmüyor tam aksi başka problemleri de beraberin de getiriyor. Ağzımızda tüm tadları ayrı ayrı alan tad hücreleri var. Burnumuz tıkandığında yediğimiz hiç bir şeyin tadını alamayız. Vajenin en derin yerlerine kadar haz alma noktaları var. Zevki tüm vücuda yaymak gerekir. Kadın, bir dakka bir dakka, dur dur dur, çabuk çabuk diyerek cinsellik yaşamaya çalışıyorsa o ilişki öncelikle kendi duygu dünyasına ve kendi bedenine zarardır. Erkek için de böyle bir ilişki hayal kırıklığıdır. Bu durum karı koca arasındaki iletişimi ciddi anlamda bozar. Erkek de ilişkiyi acele getiriyorsa, karısını düşünmeden sadece kendi zevkine göre hareket ediyorsa bu durumda kadın tatmin olamaz, ilişkileri yine bozulur. Öncelikle kadının cinsel kimliği ile barışık olması lazım.
Kadın cinsel kimliği ile neden kavga yaşıyor?
Kadın haz duygularını çalıştırmayı bilmiyor, tenine dokundurmadığı erkekle ilişkiye de girmek istemiyor. ... .. aslında kadın cinsel kimliğini reddediyor. ... .. aslında cinsel kimliği ile kavgalarını yansıtmış oluyor
Mesela üniversite mezunlarında cinsel isteksizlik daha fazla. Çünkü bilgi artınca kadın kontrolü ele almaya çalışıyor. Adamın altına yatmak ağırına gidiyor. “Beden benim, kontrol de bende, ben istemeden bir şey yapamazsın.” durumu oluyor. Kadın erkek tarafından kullanıldığını düşünüyor. O seni kullanıyorsa sen de onu kullan. İzin ver bu program işlesin. Hayvanlarda cinsel sorunlar yok. Yemek içmek gibi Rabbimiz böyle yaratmış.
“Filistin, Suriye, Afrika gibi ülkelerde müslümanlar açlık, savaşla uğraşırken biz burada kocayla mı cilveleşeceğiz? Bu bir mümine yakışmaz.” diyen hanımlar var. Onlar için ne dersiniz?
Bahane. Kocası ile iletişim sorunu olan ya da cinsel isteksizlik yaşayan kadınların bahanesi. O zaman aç olan müslümanları düşünüp yemek de yeme…. O ülkelerde hanımlar o şartlarda eşleri ile birlikte oluyorlar.
İnsan da bir haz duygusu var. Kadınlar cinsel ilişkiyi sevmeyince haz duygusunu nasıl tatmin ediyorlar?
Temizlik yaparak tatmin oluyor hanımlar. Yatakta iyi olmayan kadın ev işlerinde mutfakta veya iş yerinde performansını arttırarak kendini tatmin etmeye çalışıyor.Yada saçını süpürge ediyor kocası için çocukları için. Oysa kimsenin o süpürgeye ihtiyacı yok.
Erkekler de cinsel sorunlar yaşayabiliyorlar. Ya da erkek kadına nasıl davranacağını bilmiyor. Bu durumda ne yapılmalı?
Kadınların cinsellikle kavgaları oldu da erkeklerin olmadı mı? Onlar da bu vatanın evladı. Onlar üzerinde de çok ciddi baskılar var. Mesela bir erkek evleniyor eşiyle birlikte olamıyor, dışarıda başka bir kadına gidiyor birlikte oluyor fakat karısı ile olamıyor. Bir uzmana gittiğinde problemin sebebi anlaşılıyor. Çocukluğunda ablası ona banyo yaptırırken “Aman bununki pek küçük, bu karısını memnun edemez.” diyor. Bu söz çocukken bilinçaltına yerleşiyor ve karısı ile birlikte olmasına engel oluyor, onu memnun edemeyeceğinden korkuyor. Oysa erkeğin cinsel organının büyük ya da küçük olmasının cinsel ilişkide kadın tatmin olması açısından pek önemi yoktur. Fakat toplumda cinsel organın büyüklüğü erkekliğin göstergesi olarak görülüyor.
Gazetelerde internette cinsellikle ilgili yalan yanlış bilgiler var. Erkekler bunları okuyup kendini yetersiz görüyor ya da karısı okuyor sonra “sen yetersizsin” diyor. Bu da erkeğin psikolojisini bozuyor, erkekliğine laf söylendiği için. Cinsel sorunlarda tedaviye gitmeye çekinmemek gerek. Midemiz ağrıdığında nasıl doktora gidiyorsak cinsel organda bizim bir parçamız onunla da ilgili bir derdimiz olduğunda bir uzmana gidip tedavi olmalıyız. Ya da bilgi eksiği varsa okuyarak araştırarak cinsel hayatımızı nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye gayret göstermeliler.
Erkekler cinsel sorun yaşadıklarında ürologa mı gitmeliler yoksa psikologa mı gitmeliler?
Her zaman öncelikle organik bir sorun var mı diye organın doktoruna yani ürolağa gidilmeli. Bazı ürologlar cinsel sorunların tedavisi ile de ilgileniyorlar. Ürolog bu konu ile ilgilenmiyorsa cinsel tedavi ile ilgilenen cinsel terapist ya da evlilik terapistine gidebilirler.
Aldatmalarda cinsel sorunlar ne kadar etkili?
Cinsel hayatı iyi olup da karısını aldatan erkek sayısı azdır. Erkek evde tatmin olmayınca dışarı yöneliyor. Oysa dışarı gitmek fiziksel ve ruhsal pek çok hastalığı beraberinde getirir. Karı-kocanın cinsel problemlerini çözmeleri mutluluğu birbirlerinde bulmaları gerekir.

*Yazının tamamı için (www.cocukaile.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder