11 Aralık 2015 Cuma

Göz Ardı Edilen Kadın Cinselliği *

Cinsel yaşamda duygunun yeri nedir? Sadece cinsel şehvete dayalı bir cinsel yaşam normal olabilir mi?
Cinsel birliktelik, kalp ve beyinle bütünleşirse eşler birlikte mutlu olurlarsa gerçek tatmin edici sonuca ulaşabilir ler. Sevgi, güzel muhabbet, karşılıklı güzel diyalog olmadan cinsel birleşme hem beden hem de ruh için gerçek dinlenmeyi ve tatmini sağlamaz. Duygu ve güzel muhabbet özellikle kadın cinselliğinin ana unsurudur. Sevgi engin bir deniz gibidir.
Kadın cinselliğinin göz ardı edilen hafife alınan yönü, cinselliğin romantizm boyutudur. Kadın fıtratı sevgiye, ilgiye, taltife ihtiyaç duyar. Kocası tarafından vücudunun saçlarının beğenilmesini arzular. Sık sık eşi tarafından bu güzelliklerinin vurgulanmasını bekler. ... ..
... ..  Kadınlarımızın çoğu kocasından utanıyor, “beni ayıplarsa” diye düşünüp çekiniyor.
Evli her erkek hanımını sevme ve cinsel yönden mutlu etme sanatını öğrenmelidir. Kocasından beklediği sevgiyi, ilgiyi, cinsel mutluluğu bulamayan kadınlar çabuk öfkelenirler, eşlerini sürekli eleştirirler, cinsel birliktelikten uzaklaşırlar, cinselliği sevmemeye başlarlar. ... ..
... .. Erkeklerin birçoğu bilinçli veya bilinçsiz bu eksikliği fark eder ve daha heyecan verici kadın aramaya koyulur. İslami inançları çok güçlü değilse aldatmak çok kolaydır. Olacak olan, inançları güçlü mümin erkeğe olur. Farkına varamadığı bedensel ve ruhsal gerileme yaşar.
Cinsel hazzı yaşamayan kadın bir şekilde kocasına zarar verir. Bastırdığı cinsel arzular başka alanlarda sorunlar yaşanmasına sebep olur. Depresif, eşine değer vermeyen, eşi ve çocukları için gayret etmeyen soğuk, itici bir kadın
Fiziksel bakımını iyi yapan, güzel kokan hanımını gönülden seven erkekler, bunu kolaylıkla başarabilirler. Bir saat önce hanıma fırça atıp ardından da sizin için yanıp tutuşan bir kadın hayal ederseniz yanılırsınız…
Erkekler sokakta, işyerlerinde; ağır, adam gibi adam olsunlar. Evde biraz romantik biraz esprili biraz da hanımının suyuna giden vasıfta olurlarsa hem kendileri hem de hanımları mutlu olur. Ev hâli deyip bazı eksikleri görmemezlikten gelseler, hanımlarını biraz övseler, “eline sağlık” deseler, “çok güzel olmuşsun hanım” deseler, “senin şu hâline bayılıyorum, muhteşem görünüyorsun, bu ne güzel kıyafet vs…” Kardeşlerimizin çoğu eşini yürekten sever, alışık değiller böyle komplimanlara… Ama ne yapalım değerli kardeşler kadınların dili de bu… Erkeği tarafından övülecek, sevilecek, beğenilecek, dünyanın en seksi kadını Lady Gaga mı olacak Heidi Klum mu olacak, tabi ki kendisi olacak… Shakira da kim, Madonna da kim, sizin hanımınızın eline su dökemez.  ... ..
... .. Fantezinin cinsel hayattaki rolü nedir. Bu konuya nasıl yaklaşıyorsunuz?
Son yıllarda fantezi denince aklıma, tıbba uymayan, insan sağlığını tehdit eden sapkın eylemler geliyor. Resimli kitaplar, dergiler, filmler hep fantezi adı altında çirkin ve zararlı eylemlerin reklamını yapıyorlar. Köpeklerle ilişki, grup birliktelikleri vs. gibi…
Biz yine de iyi olanı söyleyelim. Biz kendi ailelerimiz için tanımlayalım. Fantezi; kadınların engin hayal, duygu, neşe dünyasından fışkıran ve erkekleri çok mutlu eden, hekim olarak onayladığımız ve inançlarımızın da sevap saydığı tüm yeniliklerdir. Bunun içerisine renkli tokalar, takılar, topuklu pabuçlar, parlayan likralı çoraplar, halhallar, ev içi farklı mekanlar, masaj, köpük banyosu vs. girer. Hepsini ben sıralarsam fantezi olmaktan çıkar. Birazı da sürpriz olsun.
Çiftlerden birinin canını yakmayan, rahatsız etmeyen her yenilik her değişiklik fantezidir. Evliliklerinizi canlandırınız. 20 yıllık 30 yıllık evli de olsanız “bizden geçti” demeyiniz. En sıcak yuva sizin yuvanız olsun. Erkekler eve ayaklarını sürüyerek değil, koşa koşa gitsin. Onların güler yüzlü hâli tüm ev halkına huzur verir. Çocuklar zil çalınca babam geldi, dedem geldi diye koşa koşa kapıyı açsınlar. Asık suratlı kadınlar, sinirli erkekler, mutsuz çocuklar… Müslüman bir aileye yakışan bir tablo mu?
Cinsel hayatımızın normal veya sorunlu olması sosyal hayatımızı nasıl etkiliyor?
Evli çiftler cinsel yönden birbirlerini mutlu edebiliyorlarsa nikah dışı ilişkilere kaymaları nadir olur. Dindar erkeğin ikinci eş hayal etmesine gerek kalmaz. Kadınlar daha az depresyona girerler. Hayata pozitif bakan mutlu ve dingin insan olurlar. Kocalar kendilerini mutlu eden kadına karşı zayıf olurlar, merhametleri daha fazla olur. İsteklerini canla başla yerine getirmeye çalışırlar. Evliliklerimiz hep böyle olsa Allah’tan başka ne isteriz ki…
Aslında boşanmaların pek çok kez nedeni yaşanan cinsel sorunlar, eşlerin uyumsuzlukları… “Şiddetli geçimsizlik” deniyor dosya kapatılıyor. Erkeklerin tutarsız davranışları, yabancı kadınlara karşı rahatsız edici hal ve hareketleri, kadınların sürekli TV izlemesi, radyoları arayıp erkeklerle dertleşmeleri, çoğu kez tatmin edilmemiş cinsel arzulardan, sevgi ve ilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. İster kadın isterse erkek olsun, eşinden istediği cinsel hazzı alabilmesi için kendisinin de verici olması gerekir. Güzel bir cinsel birliktelikte erkekler iki kez tatmin olurlar. Biri kendileri rahatladığı zaman diğeri de hanımları rahatladığı zaman. Kadın cinselliğini tıbbi, psikolojik tüm yönleri ile konuşup yazmak zorundayız.
Müslümanlar bütün ilimlere sahip çıkmak zorundalar. ... ..
... ..
Hastalarınızda en çok gözlemlediğiniz cinsel rahatsızlıklar ve kompleksler nelerdir?
Kadınlarımızda en çok rastladığımız cinsel bozukluk, cinsel isteksizlik sorunudur. Kadınları cinsel yönden istekli, verici, kışkırtıcı yapan bir sihirli değneğimiz maalesef yoktur. Kadınlarımız  “Sakın Okumayın! Cıss” isimli kitabımı birkaç kez okumalıdırlar. Bu kitapta kadınları istekli hâle getirecek bazı yöntemler, beslenme diyetleri mevcut. Lakin pek çok kadınımız bunları önemsemiyor, kendi cinselliğini önemsemiyor, kocasını hiç önemsemiyor. Öyle ateşli vampir tipli histerik kadınlar ancak porno filmlerde olur. Hele mümin kadınların çoğu takvanın, cinselliği az yaşamak hatta hiç yaşamamak, nefsi sürekli terbiye etmek olduğuna inandıkları için kendilerini değiştirmeyi, geliştirmeyi bile düşünmüyorlar.
Onlarca e-mail alıyorum. Çoğu kadın, kocasını seks düşkünü, seks bağımlısı gibi görüyor. Bir bayan hekim olarak hem de İslam dinini en güzel şekli ile bir anne bir eş olarak yaşamaya gayret eden bir hanım kardeşiniz olarak kanaatim, tatmin edilmesi gereken bir ihtiyaç cinsellik. Bu ihtiyacınızın tıbben “tek partner” dediğimiz, dinen de birbirinin örtüleri diye tanımlanan eşler arasında giderilmesini tavsiye ediyoruz. Ben kadınlarımıza ısrarla bunun bir ibadet olduğunu hele hele cinsel sapma ve nikahsız ilişkilerin sokaklara saçıldığı şu günlerde cihat sevabı kazandıracağını ısrarla öğretmeye ve tekrarlamaya çalışıyorum. ... ..
En büyük ve en önemli cinsel organımız beyindir. Her şey beyinde başlar beyinde biter. ... ..
.... .. Evli olan herkesin eşi ile mutlu bir cinsel yaşam hakkı vardır. Eşlerin birbiri üzerindeki en önemli haklarından biridir. Belki de en önemlisi. Çünkü aç kalırsanız sokaktan bir simit alır yersiniz. Ama cinsel açlığınızı para ile haram yollardan, sokaklardan gideremezsiniz. Herkes hanımının/beyinin kıymetini bilmeli. Sağlıklı, uzun ömürlü olması için dua etmeli. ... ..
... .. Kişi evli de olsa eşi ile problemlerini çözemedi ise yeni alternatifler bulmaya başlıyor. Cinsel sorunlar hekimlerle bile paylaşılmak istenmiyor. Özellikle erkekler gurur meselesi yapıp bir üroloğa muayene olmaktan kaçıyorlar.
Cinsel organların yaratılmış olan diğer organlardan hiçbir farkı yoktur, bu organlara ait yaşanan sıkıntılar uzman hekimlere danışılarak çözülmelidir. Eşten dosttan duyulan bitkisel ilaçlar hekimlere danışılmadan kullanılmamalıdır. İspanya sineği yüzünden kaç kişi öldü. Hanımlar muayeneye geliyor, beyler de kendi sağlıklarını korumalı. Sorunları olunca hekimlere danışmalıdırlar, muayene olmalıdırlar. Çok şükür son 20-30 yılda İslami kimliği ile hizmet veren hekimlerimiz de var. .... ..
... .. Her birimizin eksikleri vardır. Evlendikten sonra mutlaka eşlerimizden edineceğimiz bilgiler de olur.  Hayat boyu gelişmemiz, eğitimimiz devam eder.
“Ben erkeğim ben her şeyi bilirim, sen kadınsın her zaman bana tâbisin, ben ne dersem ne istersem doğrudur, hakkımdır.” diyen bir erkekle de anlaşmak zor olur. Bu tip insanlar hep kendilerini haklı görürler, eşleri de her zaman haksız ve hatalıdır onlara göre. ... ..
Son olarak okuyucularımıza bazı tavsiye ve mesajlarınız var mı?
Bu dünya hayatında yuvamız cennetimizdir. İnançlarımızı yaşayabileceğimiz, ibadetlerimizi rahat yapabileceğimiz tek yer evimiz kalmıştır. Dindar kadın ve erkeğin dünya hayatında sahip oldukları en değerli nimet kendileridir yani evlilikleridir, eşleridir. Birlikte tattıkları  lezzet, yaşadıkları cinsel hazlar da Yüce Yaratıcımızın hediyesidir… Ondan da mahrum olmasınlar. Allah’ın sunduğu ikramı en güzel şekliyle yaşasınlar.
Görmüyor muyuz ki insanların pek çoğu “daha fazla haz, daha fazla haz” diye diye alkol, uyuşturucu, seks pazarlarında ömrünü yitiriyor. Dindar eşler için eşinden büyük, daha değerli bir nimet mi var? Zorunluluklar haricinde ev dışında vakit geçirmemelerini, ana babaların birbirlerini sevmeleri dışında çocuklarını da çok sevmelerini istiyorum.
Değerli kardeşlerim! Hanımınızın ya da beyinizin kıymetini iyi bilin. Çocuklarınıza mukayyet olun, sahip çıkın onlara. Hiç kimsenin incitmemesi için koruyun onları. Duygu kontrolünü, dürtü kontrolünü, nefs kontrolünü, istedikleri her şeyin olmayacağını öğretmeliyiz onlara. Okullarını, dershanelerini, gezdikleri, iletişim kurdukları arkadaşlarını, öğretmenlerini iyice araştırınız, yakından takip ediniz.
Çağımızın en büyük fitneleri cinsel alanda ortaya çıkmaktadır. Lütfen kardeşlerim! Kendinizi ve aile efradınızı bu pisliklerden, fitnelerden uzak tutmanın çarelerini araştırınız, dikkatli olunuz.
Rabbimizin koruması olmasa hepimizin perişan olabileceği bir zamanda yaşıyoruz. Kendiniz için, aileniz için bol bol dua ediniz, salihlerin sohbet cemiyetlerine iştirak ediniz.
Bu sahadaki çalışmalarımın faydalı ve bereketli olması için bana da dua ediniz. En güzel günler en güzel geceler sizinle olsun.

*Yazının tamamı için (http://www.pusulahaber.com.tr/unzile-girisgin-65y.htm , Kadın Doğum Uzmanı Opr.Dr.Ünzile Girişgin)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder