25 Aralık 2015 Cuma

Düğüm Oluşturmama Sanatı *

-... ..  Her türlü karmaşa gibi düğümü oluşturmak da son derece kolaydır; ilgi, bilgi ve özel beceri gerektirmez. Yabancı otlar ve deve dikenleri de biz istemeden ve emek vermeden büyürler. Onlar, bakımsızlık ve ilgisizliğin meyveleridir. ... .. Güzel olmasını istediğimiz her şeye, bilinçli bir ilgi göstermemiz... ..
-Her soruna, “insana has” ve “çözülebilir” diye inanarak bakmak, zorluklarla mücadelede,  insan sabrını, iradesini, tecrübesini ve olgunluğunu artıran
fırsatlar olarak yaklaşmak, stratejik düşünenlerin tarzıdır. İnsanı feda etmeden, yaralamadan incitmeden ve koruyarak doğrutercihlere zemin hazırlamak, basiretli insanların işidir. Yanlışı anlayıp terk eden her insanı, gökyüzüne kazandırılmış birer yıldız gibi görmek ve bunun için çalışmak, erdemli olmanın bir göstergesidir. Bunun için sadece görünüşüyle yani fiziğiyle değil, aynı zamanda kimyası ile de insan vasfı taşımanın gerektirdiği bir donanıma ihtiyaç var.
-Kin, haset, hırs, tamah, kıskançlık, dargınlık gibi, insanın gönlünü karartan, yükünü artırarak adımlarını ağırlaştıran negatif fazlalıklar, insanın şu koca dünya denizinde boğulmasına zemin hazırlar.

-Oysa sadece iman, bilgi ve sevgi taşıyarak bir tüy gibi hafif olmak sürekli yüzeyde kalmayı sağlar.... ..
*Hayat Filminden Kurtarıcı Kareler ı  – Saliha Erdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder