22 Aralık 2015 Salı

görev *

Cinsellik eşler için görev midir? *
... .. İnsan günlük yaşamda, kişiler arası ilişkiler, iletişim araçları, reklamlar ve benzer yollardan cinsel uyarılarla karşı karşıya kalır. Ama her uyarı cinsel deneyime yol açmaz.
İnsanoğlu, cinsel uyarıyı eyleme dökmek, baskılamak veya başka bir alana yönlendirmek arasında denge kurmak ve bir seçim yapmak durumundadır. ... .
Mitler ve asılsız sınırlarla helal dairede yaşayacağı cinselliğini kısıtlar. ... .. Cinsel enerjiyle savaşmak yerine helal dairede yaşanan cinselliği öğrenmeye yönelen kişi, cinselliğin çift olmanın
ve yaşamın gerçeği olduğunu da kavrayacaktır.
... .. Cinselliği eşi için yapması gereken bir görev ve zevk almanın kadına özgü olmadığı, kadının eşinin zevk alması için katlanması gereken bir durum olduğu inancı vardır. Oysa cinsellikte “önce o” diye bir kavram yoktur. Düşüncelerin ve tavırların “önce ben” diye değiştirilmesinde bir sakınca yoktur. Hatta biraz bencil olmakta da yarar vardır. Çünkü taraflar anın ve hazzın tadını çıkarmak için ne kadar kendine konsantre olursa, ortaya çıkacak haz o kadar artar.
Yani temel prensip ‘herkes kendi hazzından sorumludur’ olmalı. Kadınlara nazaran erkekler bu durumu daha çabuk onaylar. Kadın ise pasif rol üstlenmeye meyillidir. Ancak bunun sonu mutlaka hayal kırıklığıyla bitecektir. Çünkü kadının bu pasif rolü boyunca gösterdiği suskunluk yüzünden erkeklerin kafasında da eşini mutlu edip edemediğine dair soru işaretleri oluşur.
Kadın tarafından yanlış inanç kalıplarının olduğu, erkek tarafından da bu şekilde soru işaretlerinin olduğu her olgu huzursuzluk kaynağıdır. Kadının hak ettiği cinselliği yaşamaya izin vermesi ve hazza odaklanması, duygularını ve taleplerini eşiyle paylaşması gerekir. ... ..


*Yazının tamamı için: Serpil Özşen    http://www.meydangazetesi.com.tr/cinsellik-esler-icin-gorev-midir-makale,2182.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder