5 Aralık 2015 Cumartesi

erdemli insan olabilmek *

Yol Bilinse Bilmeyenin Yolu Neresi
-... .. iş tutuş yöntemleri, giderek bizim yaşama biçimimiz haline gelir. Yeniliğe açık olan ve kendisini tazeleyen insanlar, statik (durağan) yapıdan çıkıp sürekli gelişimin takipçisi olurlar. Bu, esnek bir yapı anlamına gelir, yani tıkandığı noktada karşısındakinden atılım beklemek yerine kendisi hemen farklı bir çözüme yönelir. Yıllar sonra birde bakmışız ki hangi yoldan ilerliyorsak onun sonuçlarını devşirmişiz. Kendini, gördüğü yöntemlerle sınırlayan, sürekli şartları ya da muhatabını suçlayan ve karşısındakinden çözüm bekleyen insanların devşirdiği
sonuçlar hiç de iç açıcı değildir. İnsanı tanımadan, daha iyinin  arayışı içinde olmadan yaşanılan süreçlerde, bir tebessümle ve tatlı sözle halldebileceğimiz sıkıntılar, dağ bir sorun yumağı olarak karşımıza çıkar. İşte o zaman, pirincin içinden taşları ayıklamak yerine taşların içinden pirinci ayıklamak zorunda kalırız.
-İnsan, her hali ve her davranışı ile bir mesaj verir. Bu mesaj olumluya da olumsuzdur. Yol yordam bilenler, insanı önemseyenler, zor da olsa doğruyu seçerek gerçek zorlukları kolaya çevirirler. onlarla hayat kolaydır ve sıkıntılar kolaylıkla aşılabilir. Doğru yöntemi seçenler, ilk önce kendilerini ödüllendirmiş olurlar. Çünkü her doğru davranış zihinsel ve davranışsal olarak bizi daha iyiye ve ileriye taşır, iyi örnek olmamızı sağlar. Bu da iyi alışkanlıklar edinmek, sevap kazanmak, erdemli bir hayata talip olmak ve bireysel kaliteeyle toplumsal kalitenin yükseltilmesine ciddi katkı anlamına gelir.

-İnsanlara kolayı da zoru da seçtiren, bilgi birikimleridir. Bilgimiz neyse biz oyuz. ... ..
*Hayat Filminden Kurtarıcı Kareler ı  – Saliha Erdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder