27 Aralık 2015 Pazar

İnsanda İletişimin Kırmızı Işıkları *

Öfke
-... .. “Öfke aklı giderir.” ... ..Öfke sözlerin ayarını bozar, insanı öfkelendiği kadar konuşturur, öfke gözü karartır ve dengeler hem öfkelenenden hem de öfkelenilen kişide riske girer.
-“Öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır.” ... ..
-... .. Öfkeyle konuşmanın tehlikelerinden birisi, öfkeyle ağzımızdan çıkacak sözün kontrol edilemeyişidir. ... .. Bu kontrol edilemeyen öfke karşısında, en güvenli tavır “haklısın”
demektir. ... ..

Korku
-... ..Taşıdığımız duygularımızdan birisi de korkudur. Normal zamanlarda ve dozunda ortaya çıktığında, bizim beden ve psikolojik bütünlüğümüzü korumaya yarar. ... ..
-Sizin karşınızda korkan birisi, sizin ona zarar vereceğinizi düşünür ve bunu engelleme gücü olmadığı için çaresizlik hisseder ve panik yapar.
-Panik, kişinin frekanslarını karıştıran ve hataya yaklaştıran ve hataya yaklaştıran bir duygu durumudur.
-Korku dolayısı ile sağlam düşünme melekeleri baskı altında kaldığı için, o anda mantığın normal şartlarda izin vermediği şeyler, kurtuluş gibi görünebilir ve acil olarak bu durumdan kurtulma ihtiyacı hisseder. ... ..
-... .. şahıs karşınızdaçok korkmuş bir halde bekliyor. ... .. Yapılacak ilk iş, çok ciddi bir şekilde bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu anlayıp hemen elinden tutup onu yatıştırmak ve rahatlatmaktır.
-Yaşanan şey ne olursa olsun insan hayatından daha önemli olamaz. ... .. Dözlerimiz ve gözlerimizle şefkat ve anlayışla yaklaştığımızı hissettirip sakinleşmesini sağlamak ve her şeyin bir telâfisi olabileceğini söyleyip muhatabımızı güvenli bir limana çekmemiz gerekmektedir. ... ..

Utanma
-... ..


s.233

*Hayat Filminden Kurtarıcı Kareler ı  – Saliha Erdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder