29 Aralık 2015 Salı

Erkekler ve Duygular *

-... ..”Erkek acı çeker, kadının ruhu duymaz.” sözü pek çok erkek için geçerlidir. ... ..
-Erkekler duyguları hakında konuşacakları zaman göz teması olduğunda rahat edemiyorlar. Göz teması kadınlarda, bakıp büyütme ve destek duygusu oluştururken, erkelerde ise spot altında konuldukları hissini vererek; savunmaya geçip içlerine kapanlarına sebep oluyor. ... ..
-... .. filmlerdeki gibi masada karşılıklı oturup göz göze bakıp romantik konuşmalar yapmak
herkes için mümkün olmayabilir. Böyle bir durumda erkek kendini sizin tarafınızdan göz hapsine alınmış gibi hissederse duygularını anlatamaz. Öyle bir ortamda eşiniz veya havadan sudan konuşacaktır veya size bakmadan konuşmayı tercih edecektir fakat rahatsız olduğu için kendini tam olarak ifade edemeyecektir. Bu sebeple eşinizle kendi duygularınızı konuşmak veya duygularını öğrenmek istiyorsanız yanına oturun. Arabada yan yana oturup yolculuk yaparken veya birlikte markete giderken ... .. en romantik konuşmalarınızı yapma ihtimaliniz karşılıklı otururken yapacağınızdan kesinlikle daha fazladır. ... ..

-Erkek, eşine yakınlık duyduğunda sevgisini göstermek isterse ona dokunmak ve onunla birlikte olmak ister. Aranız bozuk olduğunda veya bir tartışmanın ardından veya siz üzgünken sizinle birlikte olmak isterse kendini düşündüğü için değil, size üzgün olduğunu anlatmak içindir. Erkekler ilgilenmek, sıcaklık, bağlılık, yakınlık gibi hislerini göstermek istediklerinde eşleri ile cinsî beraberlik yaşamak isterler.

*Mutlu Evlilik Okulu - Sema Maraşlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder