29 Aralık 2015 Salı

Erkekler Neden Az konuşur *

-... .. Hanımlar! ... .. Şunu hiç unutmayın. ... kocanız sizin hayat arkadaşınız; fakat o sizin cinsinizden bir arkadaş değil. O karşı cinsten, yani sizden farklı. Onunla kız arkadaşınızla yaptığınız gibi saatlerce  sohbet etmeyi beklemeyin. ... ..
-Kadınlar canları sıkkınken konuşunca rahatlarlar, erkekler ise bir süre konuşmayı istemezler. Önce sessiz kalıp durumu kendi içlerinde tahlil edip, çözümler bulmaya çalışırlar. O kendi içine çekildiğinde üstüne düşmeyin, neyin var
deyip sıkıştırmayın, rahat bırakın.
-Biliyorum siz bir kadınsınız ve kedi kadar meraklısınız, bir an önce ne olup bittiğini öğrenmek istiyorsunuz fakat böyle yaparsanızkocanızın siniri sizin üstünüze patlayabilir. Sabır, sabır, sabır...
-Eşinizi soru sorarak konuşmaya zorlamayın. Kadınlar için sorular muhabbete kapı açan anahtarlardır. Fakat erkekler soruları pek sevmezler; kendilerini sorguya çekiliyormuş gibi hissederler. ... .
-Eşinizle sohbet etmek istiyorsanız çocuklarınızı odasına gönderin, sessiz bir ortam sağlayın. ... ..
-Konuşurken çok detay anlatmayın. Erkek beyni sonuç odaklıdır, sonuca giderken geçirilen süreç onları pek ilgilendirmez. Bu yüzden anlattığınız konuyu çok uzatır,  ayrıntılara dalarsanız kafası karışır ve sabırsızca sonuca gelmenizi bekler. Meselâ bir etek mi aldınız; söylemeniz gereken bir cümle: “Hayatım bir etek aldım, nasıl, beğendin mi?” Evden çıktığınız andan eteği alma sürecinde başınızdan geçenleri, eteğin diğer renklerini, gördüğünüz indirimleri bir kız arkadaşınızla görüşün.
-Eşinizle konuşurken ses tonunuza dikkat edin. Ses tonunuz ona  olumsuz mesajlar ulaştırmasın. Anne edasıyla konuşmayın. Otoriteye sahip olmak isteyen kadınlar erkeğe karşı sesini yükseltme hatası yapar. ... ..
-Eşinizi asla azarlar gibi konuşmayın. ... ..
-İstediğiniz şeyi elde etmenin yolu kavga etmek değildir. Hoş bir şekilde dile getirmek ve nazikçe sormaktır. İğnelemek, lâf çakmak, canını yakmak iyi bir yol değildir. Erkekten bir şey isteyeceğiniz zaman dikat etmeniz gerekenler.... :
-... ..
-... .. Emir cümleleri kullanmayın. ... .. Sözü uzatmayın. ... .. Bir şeyler ima etmeye çalışmayın, net olun. Ne istiyorsanız onu kibarca söyleyin. ... ..
-Kıyas yapmayın, ... .. Eşinizle alay etmeyin, dalga geçmeyin, onu aşağılamayın, konuşurken onun yüzüne bakın. Ona, konuşmanızla,  tavrunızla değerli olduğunu hissettirin. ... ..


*Mutlu Evlilik Okulu - Sema Maraşlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder