29 Aralık 2015 Salı

sıradanlık & sıradışılık *

Evlilikte tutku nasıl devam eder? *
Evliliğin ilerleyen yıllarında çiftler her nedense toplumun onlara yüklediği roller doğrultusunda evlilik süreciyle sevgililiği birbirine yakıştıramaz. ... .. evliliklerinin ilerleyen yıllarına taşıyamazlar. ... ..
Oysaki insanları, evlilikleri değiştiren evlilik değil evliliğe bakış açılarıdır. Evliliğin ilk yıllarındaki davranışlardan uzak duran çiftler zaman içinde hayatın onlara sunduğu monotonluğu yaşar ve sevgilerini
, paylaşımlarını sorgular hale gelirler. Halbuki ... .. küçük paylaşımların devam etmesi ilişkiyi ateşler. Çiftler ilerleyen süreye rağmen birbirlerine yeterince zaman ayırmalı ve birlikte yalnız kalmanın yollarını kollamalıdır.

Günlük hayatın stresi, iş, çocuklar, aile üyeleri, arkadaş ilişkilerine rağmen belirli aralıklarla birbirlerini ihmal etmemelidirler. Paylaşımların çoğalması ... .. kişilerin kendilerini daha iyi hissetmesi, eşinin de iyi hissetmesini sağlayacaktır. Karşılıklı tutkularının devam ettiğini görmek kişileri birbirine bağlar. ... .. çiftlerin yatak odası dışında da yalnız kalması, günün birkaç saatinde veya haftanın belirli günlerinde birlikte vakit geçirmek için gayret göstermeleri gereken bir durumdur.

Evliliğin ilerleyen yıllarında tehlike çanları çalmadan, çiftlerin birbirlerine vakit ayırmaları, ilişkiye yatırım yapmaları durumu kurtarmak için değil adeta imkânları kovalayarak bunu yapmaları zorunludur. ... ... Cinsellik, bir alışkanlık olmayı hak etmez. Doğası gereği duygularla ve heyecanla beslenmesi gereken, değişiklik isteyen cinsellik, haftanın belli günlerinde yapılan bir alışkanlık haline geldiği anda özellikle kadın için çekilmez bir hâl alır. Zamanla sıkıcı olan cinsellik de sonunda çiftler için sorun yumağı haline gelir. ... ..

Evliliğin ilk yıllarında yaşanılan romantizmin yerini paylaşılmayan duygular, monotonluk yerine karşılanmayan beklentiler alır. Oysa eşlerin günlük yirmi dakikayı eşinin yaşadığı günlük stresi atmak için birbirlerini eleştirmeden, kendi önceliklerini erteleyerek, ellerinde telefon, kitap olmadan, televizyonu da kapatarak sadece eşini dinlemesi, vakit ayırma adına başlangıç olacaktır. ... ..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder