29 Aralık 2015 Salı

suçlamak yerine sorumluluk almak *

Sağlıklı cinselliğin yolu iletişim *
Her evlilikte küçük veya büyük sorunlar yaşanabilir ve bu durum hayatın sonu değildir. Evlilik için bir araya gelen çiftin farklı geçmişlere, farklı beklentilere sahip olması, bilinç dışı mekanizmalarının farklı çalışması, kültürel farklılıklar evlilikte yaşanacak sorunları neredeyse kaçınılmaz kılmaktadır. Önemli olan çatışmasız bir evliliğe sahip olmak değil, çatışmayla ilgili diyalog kurabilmektir. 
Farklılıkların kabul

edildiği, eşlerin “kendi” olarak kalabildikleri evlilikler daima uzun soluklu olmaya adaydırlar. Her farklılık bir çatışma sebebi değildir. Çatışma ve farklılıklarla ilgili diyalog kurabilme becerisine sahip olan çift; mevcut sorun üzerindeki kendi etkisini kabul ederek sorumluluk alabilir, evliliği içindeki çatışmaları karamsar olarak genellemek yerine çözüme ve duygularını ifade etmeye yönelir. ... ..
... .. Evlilikte mutluluğun şifresi kendi mutluluğunuzun, eşinizin mutluluğundan geçtiğini kabul etmek ve suçlamak yerine sorumluluk alabilmektir.
Evlilikte sorunlar çoğu zaman tek tarafın hatasına bağlanmayacak kadar karmaşıktır. ... ..
... .. Çiftin bu kısırdöngüden kurtulabilmesi için bir tarafın ateşkes ilen edip kendi hatalarına odaklanması ve kendini sabırla ve inançla değiştirmeye çalışması gerekir. ... .. Çünkü genellikle sorunlar eşlerden birinde değil daha çok eşler arasındaki ilişki biçimindedir. ... ..

*Yazının tamamı için   Serpil Özşen  http://www.meydangazetesi.com.tr/saglikli-cinselligin-yolu-iletisim-makale,2243.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder