10 Aralık 2015 Perşembe

Hayatın gereklilikleri... *

Monotonlaşan cinsellik
Evliliğin ilk zamanları her zaman daha tutkulu daha eğlenceli ve daha heyecanlıdır. Yeni evli bir çift aşkın ve cinselliğin baş döndürücü heyecanının ömür boyu süreceğini hayal ederler. Ancak zamanla çiftler birbirlerine ve evliliğe alışır.
Evliliklerinde belli bir düzen oluşur, bir rahatlığa kavuşur. Hayatları belirli hız seviyesinde bir rutine oturur. ... .. zamanla paylaşılmayan duyguların sebep olduğu ... ..  heyecanın, tutkunun, sıcaklığın yok olduğu... ..
Hemen her evliliğin belli bir döneminde olası bir durumdur. Çiftin
birbirlerine olan ilgilerini yeniden canlandırmak, cinsel tutkuyu yeniden arttırmak ve devamında ortaya çıkacak mesafelerin önüne geçmeyi sağlayacaktır.
Beslenmek, nefes almak, su içmek yaşamanın bir gerekliliği, cinsel hayat da evliliğin bir gerekliliğidir. Bunlar bir görev, bir mecburiyet değildir, zoraki yapılmamalıdır, istekle bazen kendiliğinden olmalıdır. Cinsellik evliliğin bir gereği, hayatın bir gerçekliğidir.
... ..Evliliğin ilerleyen yıllarında cinsel tutkuyu sürdürmenin yolu duygusal olarak karşındaki insanla bütünleşirken kendin olarak kalabilme yeteneğidir. ... ..
Eleştirmek yerine yumuşak başlangıç yaparak meseleyi ifade etmek, ... .. savunma yapmak yerine sorumluluk almak, ... .. aşağılamak yerine kendi ihtiyacını dile getirmek ve ... ..eşe dokunmak ... .. Her biri bir iletişim becerisi olan bu etkenler eşler arasındaki monotonluğu ortadan kaldırır.
Yazının bütünü için (http://www.meydangazetesi.com.tr/monotonlasan-cinsellik-makale,1097.html)

Yazının bütünü için(http://www.meydangazetesi.com.tr/monotonlasan-cinsellik-makale,1097.html )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder