11 Aralık 2015 Cuma

Düzensiz ve Gereksiz Kayıt Kaseti Erken Doldurur *

-... .. Sürekli açık bulunan camdan içeri güneş ışığı ve oksijen girse de toz, toprak ve çöp de girer. Hele de rüzgâr varsa, evin her köşesini toz kaplar. “Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz.” denir. Ne ile meşgulüz?  Ağırlıklı düşüncelerimiz ve davranışlarımız nelerdir? İşte bunlar kayıtların açılımıdır. ... .. kayıtlar silinmeden ve yeni kayıt yapılmadan, kulak tırmalayan karmaşalar enfes melodilere dönüşmez. Ancak değiişmek isteyenler değiştirir. Neyi mi? Bilinç dışımıza kayıt yaptıran görüntü kaynaklarını, yazılmış ve kazınmış izleri, sözleri, görüntüleri ve değerleri. Biz farkındalık kazanmış bir yaklaşımla
ve bilinçli bir tercihle, bize her an kan kaybettiren yaşama biçimini terk ederek daha uygunları ile alışkanlık kazandıracak biçimleri oluşturmalıyız.
-Değer değeri çeker. Biz de bismillah deyip başlayalım. ... .. Arada sırada aykırı unsurları, korsan giriş yapsalar bile tövbe yağmurlarıyla temizlenip doğruluk güneşiyle yeniden dirilmeye ve bizi dosdoğru yola iletmeye yönelten randevumuza koşalım. ... ..
*Hayat Filminden Kurtarıcı Kareler ı  – Saliha Erdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder