11 Aralık 2015 Cuma

Evlilik hayatında *

... .. Erkeklerin gözü şık giyimli, bakımlı kadınlarda kalırken kadınlar da kocalarından uzaklaşıyor, istemeye istemeye birlikte oluyorlar. ... .. .
-... .. Temizlik için sadece su yeterlidir. ... ..  Erkekler evine girdikten sonra kadınlarda kocaları eve girmeden önce kendilerini en bakımlı hale getirebilirler. ... ..
 Tabi ki kadınların biraz daha çeşitli giyinmesi, toka, bant gibi nesnelerle saçlarını süslemesi, ... ..  takılar takması erkeklerin hoşuna gider. Çok para harcamadan da kadınlar güzel görünmeyi başarabilirler.
Düzenli yürüyen, yüzen kadınların kol ve bacak
kasları sıkıdır, diridir. Hamur, işlerini az tüketip bol sebze ve meyve tüketen ara ara oruç tutan insanların rengi daha canlıdır, gözleri de daha parlak. ... ..  Evlilik hayatında gençlikteki heyecanı sürdürme pek de kolay değil. Çiftlerin özel bir emek vermesi gerekiyor. Gelin ve damat olurken olabildiğince süslenmek sonrasında da hayat hengamesi içerisinde kendi sağlığımızı ve bakımımızı ihmal etmek çok sık rastladığımız tablolar.
Bazı kadınların dişiliği, güzelliği daha fazla çarpıcı değil midir? Velev ki tesettürlü bile olsa. Yaratılıştan gelen vasıflar etkili olsa da kendisine bakan, özenen kadın ve erkek hemen fark edilir. Peygamberimiz normalde olması gerekeni tasvirlemiştir. Sokaktaki kadın seni etkilese de evdeki kadının daha güzel ve çekicidir. Daha bakımlı ve seksidir demek istemiş. ... ..
... ...Nikah akdine sadık, gayrimeşru işlerden korkan erkek ve kadının korunabilmek için daha güçlü kalkanlara ihtiyacı vardır. Bu konuda hiç açık kapı bırakmamak, en küçük ayrıntıyı bile ihmal etmemek gerekiyor.... ..

*Yazının tamamı için (http://www.pusulahaber.com.tr/unzile-girisgin-65y.htm , Kadın Doğum Uzmanı Opr.Dr.Ünzile Girişgin)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder