24 Aralık 2015 Perşembe

Bardak Dolmadan Taşmaz *

-... .. “Başarının sırrı, uğraşılan konuya hakim olmaktır.” der Benjamin Disraeli. ... ..
-... .. “Çocuğuma vurmama gerektiğini biliyorum fakat kendimi engelleyemiyorum.”, ... .. Bir insan bir şeyi yaptığında eğer gerçekten rahatsız oluyorsa, kendini böyle davrandıran sebeplerden tutun da başka hangi alternatiflerin olabileceğine, hatta psikolojik danışmanlık almaya varıncaya kadar bir dizi tedbir gündeme gelir ve bu durumdaki inan çare arar, çünkü rahatsızdır. ... .. Yok
eğer sadece şikâyet ediyor ve sadece bununla yetiniyorsa, bu durumdan kurtulmaya fazlaca da ihtiyacı ve dolayısı ile de gayreti yok demektir. ... ..
-... .. çözüm aramayanlar, kendisine ve ilişki içinde olduklarına bu durumun ne kadar zarar verdiğinin ve bu durum ortadan kalkarsa ne kadar fayda göreceğinin farkında değildir.
-Sevmek; sevdiğinin neye ihtiyacı olduğunu öğrenmek ve onu karşılamaya çalışmakla başlar.
-Seven... .. Sevdiğini söylemek sünnet, bir insanınmutlu olmasına katkıda bulunmak ibadettir.
-Sevgi sadece yürekte duracaksa, yapması gereken iyi şeylere vesile olmadığı gibi yanlışları da engellemiyorsa, o şahıs sevgiyi tanımıyor ve varolanın sevgi olduğunu zannediyordur.
-Çünkü bir şeyin varlığı,kendini ele veren belirtilerle anlaşılır.
-Hiç belirti vermiyorsa ya yok demektir ya da sesi çıkmayacak derecede zayıf demektir. Bu kadar zayıflık da bir süre sonra hiç yokmuş gibi algılanmaya sebep olur. Beslenmeyen her şeyin giderek zayıflayıp kaybolması gibi...

-... ..İyi şeyler üretmek ve iyi şeylere vesile olmak; onları oluşturacak sebepleri hazırlamakla ve eyleme geçirmekle mümkün olur. ... ..

*Hayat Filminden Kurtarıcı Kareler ı  – Saliha Erdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder