29 Aralık 2015 Salı

Kadın Dili *

-... .. “Bükçe” ... .. Kadınlar hissî oldukları ve reddedilip kırılmaktan korktukları için her zaman açık ve net olamıyorlar. Bazı şeyleri kendileri söylemeden eşlerinin düşünmesini istiyorlar. Erkeklerin onların dilini anladıklarınainanıyorlar. Ve erkek anlamazsa anladığı hâlde anlamamış gibi yapıyor zannediyorlar. Bu dili çözerseniz karınızın neye ve neden kırıldığını daha kolay anlarsınız.
-.. .. Kadın dili ısrar dilidir.  Kadınlar ısrarı severler. Kadınların pek çok “Hayır”ı aslında
Evet”tir. Meselâ; kadın üşütmüştür, hastadır, kocası “Doktora götüreyim mi veya ıhlamur demleyeyim mi?” gibi ilgilendiğini belirten cümleler kurar. Kadın hayır” der erkek “istemiyor” deyip konuyu kapatır, işine bakar. Çünkü kadın “hayır” derken gerçekten hayır demiyordur; kocası onunla gerçekten ilgilendiği için teklifi samimi olarak mı yapıyor yoksa dilinin ucu ile usulen mi söylüyor, onu anlamaya çalışıyordur. Kocasının ısrar etmesini ve onunla ilgilenmesini bekler.
-... .. Oysa erkek dili nettir; erkekler istiyorlarsa “evet” istemiyorlarsa “hayır” derler. İnsanın istediği ve “evet” diyeceği bir konuya “hayır” demesini bir erkek anlayamaz ama kadınlar gayet iyi anlar.
-Çünkü kadınlar bunu kendi aralarında da yaparlar; Meselâ misafirlikte doymadan yemeği bırakırlar ki ev sahibi hanımın ısrarı ile yiyecekleri yemeğe yer kalsın diye. Erkekler de eşlerine bir teklif yaptıkları zaman birkaç kez tekrarlayıp ısrar ederlerse eğer, kadın, “Kocam benimle gerçekten ilgileniyor, demek ki ben gerçekten seviyor.” diye düşünüp mutlu olur.
-Kadın dili biraz da naz dilidir. Bir kadın kocasına “Artık beni sevmiyorsun.” diyorsa “Beni sevdiğini söyle.” demek istiyordur. “Hep acelemiz var.” diyorsa “Bana anlayış göster, ancak yetişebiliyorum.” demek istiyor. ... ..


*Mutlu Evlilik Okulu - Sema Maraşlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder