10 Aralık 2015 Perşembe

karı-koca & arkadaş *

Evlilik ilişkisini dostluk ve arkadaşlık ilişkisinden ayıran en önemli eylem cinselliktir. ... ..  Evlilikte ilerleyen yıllarda aşk biter ve yerini sevgi alır. Bu sevgi olgunlaştıkça cinsellik anlamlı bir şekilde devam eder. Ancak cinselliğin yoğunluğu, alınan doyum, zamanla farklılaşır. Evliliğin ilerleyen yıllarında cinsel isteğin azalmasının fiziksel, psikolojik ve ilişki kaynaklı birçok neden olabilir. Azalan cinsel isteğin tedavisi nedenlere göre farklılık gösterebilir. Evliliğin ilk zamanlarında hissedilen tutkunun zamanla azalması nedeniyle, ilişki sıklığı da zamanla azalmaya başlar.

Çiftler cinsel hazlarını canlandırmazlarsa birbirlerinden uzaklaşır hatta kopabilirler. Böyle bir durumla karşılaşmamak ya da karşılaşılan durumdan kurtulmak için eşlerin arzuyu ve ilişkiyi arttırıcı davranışlarda bulunmalarında fayda vardır. Bazen cinsel istek arzusunun azalmasına yol açan nedenleri görebilmek bile sebebin ortadan kalkması için yeterli olabilmektedir.
... ..  mevcut ezberlerinin yerine, evlilik ilişkisinde yaşanan cinselliğe dair doğru bilgilerle ... .. yaşayabiliyorlar. 
*Yazının tamamı için (http://www.meydangazetesi.com.tr/evlilikte-ask-biterse-cinsellik-ne-olur-makale,1798.html)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder