2 Aralık 2015 Çarşamba

Hayatın bu yanı *

Cinsel Uyum ve Doyum *
-... .. Cinsel isteği ve bununla ilişkili olarak cinsel uyumu etkileyen en önemli dış etkenler, çocukluk ve gençlik çağında cinsel bilgilerin, cinsiyetle ilgili tutum ve davranışlarınkazanıldığı çevreden gelir. Cinselliğin, cinsel isteklerin vr ilişkinin ayıp, kirli, kötü sayılması, günah ve ahlâksızlık olarak ni,telenmesi, gençlerde, özellikle kızlarda, cinselliğe ve cinsel isteğe karşı utanç duygusunun gelişmesine yol açar.
Baskı ve Yanlış Eğitim
-... .. Cinsel dürtüler, istekler ve bunlara bağlı davranış ve belirtilerin çevrenin etkisiyle uzun süre baskı altında
tutulması sonucu devamlı engelleme durumu ortaya çıka. Cinsel dürtüler ve istekler ve bunlara bağlı davranışlar ya hiç ortaya çıkmaz ya da sağlıksız biçimde çıkar. Cinsel uyum ve doyumu önler. ... ..
-... .. Cinsel uyumu olmayan eşler sinirli, öfkeli, tedirgin olurlar. Karşılıklı birbirlerini suçlarlar. Her konuda anlaşamaz bir tutum içine girerler.
-Bu durum cinsel yaşamı ve uyumu büsbütün bozar. ... .. Oysa böyle bir sorunla karşılaşıldığında, eşlerin anlayış ve görüş birliği içi,nde serinkanlılıkla çözüm aramaları çoğunlukla olumlu sonuç vermektedir.
Cinsel Birleşme Ortaktır
-Yetişme biçimi ve cinsel yaşamla ilgili verilen hatalı eğitim nedeniyle kadınlar cinsel ilgi göstermeyi ayıp saydıkları gibi, cinsel birleşmeye ortak olmayı benimsememişlerdir. Böyle bir girişimi, kendileriyle birlikte eşlerinin de kınadığı, hiç değilse hoş karşılamadığı sık görülür. Bu nedenle kadınların çoğunluğu, cinsel ilişkide önceliği ve sorumluluğu eşlerine bırakır. ... ..
-Bazı eşler cinsel yaşamı ve, isteği ve ilişkiyi, bundan duyulacak mutluluğu çok abartırlar. Tüm yaşamın temeli sayarlar. Özellikle evliliğin ilk günlerinde aradıklarını bulamzlarsa cinsel uyum bozulur.
-Kadının ve erkeğin ya da her ikisinin birden kişilik yapısına ve cinsel eğitimlerine ilişkin olup cinsel uyumsuzluk yaratan bu etkenler yanında, son derece basit olan ve günlük yaşamdan kaynaklanan önemsiz olaylar sonucu ortaya çıkan başka uyumsuzluk etkenleri de vardır. ... ..
*Kaygıdan Mutluluğa Kişilik – Prof. Dr. Özcan Köknel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder