14 Haziran 2016 Salı

Sanal alemi eşinize tercih etmeyin *

Teknoloji hayatımızın her yerinde. İnsanlar iş yerlerinde, evlerinde ve girdikleri sosyal ortamlarda birbirleriyle iletişime geçmek yerine akıllı telefonlarından sanal âleme akıyor. Bu durum, dış mekânlarda da aynı… Bu nedenle insanlar hem karşı cinsle internet üzerinden görüntülü ve sesli sohbet yapma ihtiyacı duyduğu için gerçek cinsellikten uzak duruyor, hem de ikili ilişkiler
olması gerektiği gibi olmuyor.
Evlilik ilişkisinde birbirlerinin duygusal ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatın ortak alanlarını paylaşmakla sorumlu olan çift, zamanla bu duygudan uzaklaşıyor. Bu durum hem bireysel hem de cinsel hayatları olumsuz etkiliyor. Eve iş getirmek, yüz yüze iletişim sağlanan ortak alanı istila ediyor. Bu durum da, günün özlemini giderebilecek kadar birbirine zaman ayıramayan, ortak alanda farklı köşelerde sessiz sedasız oturmak zorunda kalan ve yatma vakti geldiğinde yalnızlığa mahkûm kalan çiftlerin artmasına, bireysel ilişkilerin ve cinselliğin ikinci hatta üçüncü sıraya atılmasına neden oluyor.
Cinsellik sevgi, saygı ve güvenin paylaşıldığı, dokunmanın verdiği hazların yaşandığı, sadece ruh, zihin ve beden bütünlüğünde yaşanıldığında sağlıklı olan bir eylem olduğu halde, sanal alemdeki onay ve beğeniler bu bütünlüğü sağlayamıyor, kişiyi ... ... yalnızlaştırıyor.
Telefonu evinizde sessize alın
Çalışma hayatıyla özel hayat arasındaki farkı anlayabilmek, teknolojinin koyduğu mesafeyi fark edebilmek için iyi bir zaman yönetimine ihtiyaç var. ... ..
... .. eş ile göz teması önemsenerek geçirilecek 20 dakika, çiftin evliliğinde ortaya çıkan stresi kontrol altına alacaktır. ... ..

*Yazının tamamı için Serpil Özşen http://www.meydangazetesi.com.tr/sanal-alemi-esinize-tercih-etmeyin-makale,2718.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder