14 Haziran 2016 Salı

Cinsel isteksizlik evlilikleri çatırdatıyor *

Fıtrat gereği birbirlerinden farklı yaratılan kadın ve erkeğin, evlilik ve cinsel yaşamdaki ihtiyaç ve talepleri de farklılık gösterir. ... ..
... .. Evliliğin ilerleyen yıllarında cinsellik sadece arada sırada yapılması zorunlu bir alışkanlık veya görev haline geldiyse ve eşler zamanla birbirlerinden soğumaya başlamışlarsa, çiftin cinsel isteksizlik sorunu yaşadığını söyleyebiliriz.
... .. Birlikteliklerde erkeklerin kadını algılayışına yönelik hatalı tutumları, sonunda kadınlarda ‘cinsel isteksizlik' dediğimiz bir süreci başlatabilir. Kadınlar çocuk sahibi olduktan sonra ev içindeki herkesin
annesi gibi davranarak, orgazm taklidi yaparak, ilişkideki gizemi ve tutkuyu kaybederek, ilişki esnasında pasif kalarak, seksi amaçlar için kullanmak gibi tipik hatalara düşebilir. Erkekler de tıpkı kadınlar gibi kendilerine özgü birtakım yanlışları ilişkilerde sürekli tekrarlayabilir.
Erkeğin yaptığı hatalar sonucunda kadında cinsel isteksizlik, cinsel eylem yetisinin sağlam olmasına karşın cinsel etkinlikle ilgili isteğin olmamasıdır. ... ..
... ..Kadınlarda cinsel duyguların azalması ya da tamamen yok olması, partnere karşı duyulan cinsel çekiciliğin kaybedilmesi şeklinde tarif edilir. Cinsel soğukluk, sonunda orgazma ulaşamamaya ve cinsel birleşmeden tamamen kaçmaya kadar varabilir. Bu sorun ileri boyutlara vardıysa çiftlerin cinsel terapiye ihtiyaçları vardır. ... ..
Kadının cinsellikten soğumasının temelinde çoğu zaman erkeğin davranışları vardır. ... ..

*Yazının tamamı için Serpil Özşen http://www.meydangazetesi.com.tr/cinsel-isteksizlik-evlilikleri-catirdatiyor-makale,2473.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder