14 Haziran 2016 Salı

Kadını cinsellikten soğutan erkek davranışları *

... .. Evliliğin ilk yıllarında daha özenli ve bakımlı olan erkeğin, hijyenik temizliğine ve kişisel bakımına eskisi kadar önem vermemesi kadının bundan rahatsızlık duymasına neden olabilir. ... .. Bununla birlikte özensizlik davranışlara da yansımış ise ... ..  Bu nedenle evliliğin ilerleyen yıllarında şartları ne olursa olsun, kadın da erkek de ilgiyi ve saygıyı canlı tutmak zorundadır.
... ..  Erkek kendi dünya algısını baskı kurarak kadına kabul ettirmeye çabalarsa sonunda iki dünya çarpışır. Baskı sürerse, kadın kesinlikle psikolojik tepkisini ortaya koyar ve zamanla soğuyabilir.
... ..  erkek iltifat

etmediğinde, beğendiğini ve arzuladığını partnerine hissettiremediğinde, kadın zamanla özgüvenini yitirir ve cinsel açıdan soğuk bir hale gelebilir.
Cinsel isteksizliği çözmek için eşlerin birbirlerini eleştirmeden, aşağılamadan sorunu ele alıp konuşabilmeleri ve duygularını paylaşabilmeleri en büyük adım olacaktır. ... .. birlikte çözüm yolları araması gerekir. Kadın beğenilme istediğini erkeğin gözünde görmeli, davranışlarında hissetmeli. Yani erkeğin kendisine karşı duyduğu ilgiyi tüm duyuları ile özümseyebilmeli.
İşte bu gerçekleşebilirse, yaşanan cinsel soğukluk yerini sıcaklığa bırakır. Bireysel çabaların sonuç vermemesi durumunda, ... .. bir jinekoloğa gidilmeli, eğer sorun psikolojik ise bir cinsel terapiste başvurulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder