26 Haziran 2016 Pazar

Evlilik sevginin ispatı mıdır? *

Özellikle evliliğin ilk yıllarında sıklıkla kadın ve erkek henüz birbirlerine bağlılıklarından tam emin olamadıkları için kaybetme korkusuyla birbirlerine daha ilgili, özenli ve hassas davranırlar. Ancak ilerleyen süre içinde, her şey artık fluluktan çıkar ve bağlılığın oluşmasıyla birlikte alışkanlıklar başlar. Bir süre sonra da, tutkulu ve heyecanlı ilk yıllardaki davranışlar değişmeye başlar. ... ..
Aslında bu yeni dönemde ilişkilerde adeta çok yönlü bir iklim değişikliği olur. İlk günlerin yakıp kavuran tutkulu ve sıcak aşk iklimi, yerini kimi zaman ılık, kimi zaman serin rüzgârların estiği, kimi
zaman da karlı ve fırtınalı geçen bir zaman dilimine bırakır. Bu iklim değişikliğinin nedeni eşlerin güven ve sahiplenmeyle birbirlerine karşı davranışlarındaki değişikliklerdir.
Kadınlar her zaman sevildiklerini hissetmek ve mümkünse bunun yüzlerine karşı söylenmesini arzu ederler. İlişkilerdeki iklim değişikliğinden en çok kadınlar etkilenir. İlk zamanlarda tutkuyla birlikte olmak için her türlü fırsatı değerlendirmek isteyen eşi, artık birlikte olacakları anları, kendi özel ihtiyaçlarına, televizyon izlemeye, maça gitmeye ya da arkadaşlarıyla buluşmak için ayırmaya başlamıştır. 
Aslında bu davranış değişikliğinin en büyük nedenlerinden birisi, erkeklerin eşlerini bir kez mutlu ettikten sonra artık bunun hiç değişmeyeceğini düşünmelerinden kaynaklanır.
Evlenerek karısını sevdiğini kanıtladığını düşünen erkek, karısının bunu daima hatırlayacağı yanılgısına düşer.
Eskiden, sevgi sözcükleri ve iltifatlarla süslü cümleler kurarken artık basit, yavan, kısa cümlelerle yetinmeye başlar ve farkında olmadan karısının sevgi dilini kullanmayı bırakır. Oysa kadınların sevgi dilleri dokunmaktan, birlikte vakit geçirmekten, iltifat duymaktan, ilgi, değer, özen, sevgi ve anlayıştan oluşur.
Kadınlar özel ve değerli olduklarını ve sevildiklerini hissetmek, bunları davranışlarla görmek isterler. Sıcak, içten, sevgi dolu bir çift söz, sabah işe giderken sarılmak, akşam birbirine sarılıp televizyon izlemek, çoğu zaman yeterli olur. ... ..

*Yazının tamamı için Serpil Özşen http://www.meydangazetesi.com.tr/evlilik-sevginin-ispati-midir-makale,3034.html Serpil Özşen 05 Nisan 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder