26 Haziran 2016 Pazar

Kıyaslama aldatma sebebidir! *

Kocası tarafından ilgi görmeyen, ihmal edilen bir kadın, değersizlik duygusuna kapılır. Bu durumda en çok ihtiyacı olan şey kocasının onu sevdiğine, ona değer verdiğine dair sözler, seçimler ve davranışlarıdır ama bunları bulamadığında kocasına küser, kırılır ve ondan uzaklaşmaya başlar.
Aslında bu durum, kadınlarla erkeklerin bakış açılarındaki ve fıtratlarındaki farklılıklardan kaynaklanır. Erkekler hayata düz mantık penceresinden bakarlar, kadınlar da duygu penceresinden.  Bu farklı bakış açıları, ilişkilerine de yansır. Kadınlar, eşlerinin ihtiyaçlarını da dikkate
alarak “senmerkezci” davranırlarken, erkekler daha çok kendi istekleri doğrultusunda “benmerkezci” davranırlar. Zamanla erkek, karısının duygusal ihtiyaçları, farkında olmadan ihmal etmeye başlayarak, ondan yavaş yavaş uzaklaşmasına neden olur.
Kadın için erkeğin ilgisini sözlerle, seçimlerle ve eylemlerle göstermesi, sevgisinin en önemli belirtisidir. Kadınlar kırılgandır; kocalarından gördükleri ilgisizlik ve değersizlik onları darmadağın edebilir ve bu ilgiyi başkasından görmesi tehlike çanlarının çalması anlamına gelebilir.
Kadınların kocalarından uzaklaşmasının nedenlerinden biri de eşinin kendisini bir başkasıyla kıyaslamasıdır. Kıyaslandığı kişi annesi de olsa; “Annem, tüm kıyafetlerimi her zaman ütülü bir şekilde hazırlardı...” gibi  kıyaslamalar, ilişkilerde pimi çekilmiş bomba kadar tehlike oluşturmaktadır. 
Öyle ki kıyaslamanın ilişkiye zarar verdiği resmi olarak da kabul edilmiştir.
Medeni Kanun da, eşi tarafından başkalarıyla kıyaslanma, evlilik birliğinin temelden sarsılmasına yol açabileceği için boşanma nedeni olarak görülür. Eşinizi yetersizliklerini ön plana çıkararak, arkadaşınızın eşiyle, işyerindeki bir kadın arkadaşınızla, bir akrabalarınızla ya da annenizle kıyaslamak, yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri olacaktır. Eşiniz kendisini aşağılanmış, gururu kırılmış hisseder ve size öfke duyar. Artık onu sevmediğinizi, ona değer vermediğinizi düşünerek sizden uzaklaşmaya başlar.
... ..

*Yazının tamamı için Serpil Özşen 07 Nisan 2016 http://www.meydangazetesi.com.tr/kiyaslama-aldatma-sebebidir-makale,3055.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder