14 Haziran 2016 Salı

Cinsellikte erkeklerin yaptığı hatalar *

Evlilik çatısı altında bir arada yaşayan kadın ve erkek, bedensel ve ruhsal olarak da birbirlerinden farklıdır. Erkeklik hormonu olan testosteronun ve kadınlık hormonu olan ösrtojenin dilleri de cinsel yaşama özgü tutumlarında derin ve anlaşılması gereken şekilde farklıdır. Kadınlar sevgiden, aşktan, yoğun romantizmden hoşlanırken, erkekler erotizmden, cinsel performanstan takdir
edilmekten hoşlanırlar.
Kadın yaradılış gereği, romantizmi ve masalsal bir sevgiyi hayal ederken, erkekler sonuç odaklı erotizmi tercih ederler. Naif ve şefkati fıtratında barındıran kadın güvenmek, güvende olmak ve sahiplenilmek ister. Erkeklerse sahip olmak, korumak, başarısını eşinin ve yuvasının ihtiyaçlarını karşılayarak hissetmek ister.
Bu fıtrat farklılıkları eşlerin cinsel yaşamlarında da görülür. Doğru ya da yanlış yoktur, fıtrata uygun ihtiyaçların bilinmesi ve helal dairede karşılanması önceliklidir. Bu farklılıkları bilmek ve eşlerin bakım ve onarımda birbirlerine destek vermeleri karşılıklı sorumluluğudur.
... .. .. kadınlar, cinsellikte daha çok sevgi, değer ve özel olma duygusunun ya da ilginin bulunmasını eşinin kendisine hem dokunmasını hem de güzel sözler söylemesini isterler. Erkekler ise süreci değil, sürecin sonundaki boşalmanın keyfini önemserler ve eşlerini tatmin etmiş olmanın gururunu yaşamak isterler.
Kadın cinsellik istediği zaman, eşine büyük bir aşk duyar. ... .. Kendisi sevdiği erkekten cinselliği talep ederken eşi de onu talep ettiğine göre, o kadına değer veriyordur, onu seviyordur, onu arzuluyordur ve bu nedenle de kadın kendisini çok özel, değerli, sevilmeye layık ve arzu edilir hisseder... ..
... .. cinsellik bütünüyle bedensel bir eylem değildir, ruhsal ve duygusal bir eylemdir. ... ..
*Yazının tamamı için Serpil Özşen http://www.meydangazetesi.com.tr/cinsellikte-erkeklerin-yaptigi-hatalar-makale,2533.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder