13 Haziran 2016 Pazartesi

anne baba olurken karı-koca kalmayı başarmanın yolları *

... ..  ... .. Erkekler ve kadınlar bebeğin doğumundan sonra benzer stresleri yaşasalar da, farklı kaygılar ve farklı değişimler de yaşarlar. Yaşadığınız değişimleri, kaygıları ve beklentilerinizi birbirinizle paylaşmaya vakit ayırın. “Anlaşılmadığınız” gibi bir duygu yaşıyorsanız, bu sizin kendinizi ve yaşadıklarınızı yeterince iyi “anlatamadığınızı” gösteriyor olabilir.
... ..  Kaybettiğinizi düşündüğünüz hazlar yerine yenilerini koymaya, yenilikleri denemeye istekli olun.
- Kadınlar uykusuzluk ve yorgunluktan cinsel ilişki için fazla yorgun düşebilirler. Bununla birlikte yaşadıkları fiziksel değişimler
nedeniyle eşlerine artık çekici gelmeyeceklerinden korktukları için cinsel ilişki için isteksizleşebilirler. Evliliğin en önemli beslenme kaynaklarından biri cinsel ilişkidir. Dolayısıyla cinselliği ve cinsel kimliğinizi unutmayın.
- Bebeğinizin bakımı ile ilgili yardım alın. Bu şekilde en azından haftada bir yapabiliyorsanız evin dışına çıkabilmek için fırsat yaratabilirsiniz. Sizin mutlu olmanız, eski yaşantınızla bağlantınızı koparmamanız bebeğinizi de mutlu edecektir.
- Arkadaşlarınızla ve sizin için önemli olan insanlarla olduğu kadar eskiden yaptığınız aktivitelerle de (kitap okumak, film seyretmek, resim yapmak, vs.) bağınızı kopartmamaya gayret edin. Böylece siz beslenmeye devam edecek, dolayısıyla bebeğinizi ve ilişkinizi en iyi şekilde beslemeye devam edebilirsiniz.
Daha iyi anne-baba olabilmek için, daha az kadın-erkek, daha az karı-koca olmak zorunda değilsiniz.  “Kadın-erkek“olmak “karı-koca” olmak ve “anne-baba” olmak arasında denge kurun.

Yazının tamamı için “Çocuğum ve Ben Dergisi”, Nisan 2006 SEÇİL ÇELİK ÖZBEKLİK Uzman Psikolojik Danışman http://www.secilozbeklik.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder