14 Haziran 2016 Salı

İlk adımı erkek mi atmalı? *

İnsanlarda her zaman ilk adımı erkeğin atması gerektiği inancı vardır. Ama bu bir hurafedir. İlk adımı atmak demek kişinin sevgisini, isteğini ve arzusunu karşısındaki bireye belli etmesidir. İlk adımı atıp sevgi, ilgi ve arzuyu belli etmek kadını nasıl heyecanlandırırsa erkeği de heyecanlandırır ve kadına doğru iter. İlk adımı atmanın yolu pek çok şey ifade eden bakışlardan başlar.
Herkes anlaşılmak ve anlaşmak ister. Erkeği etkilemenin bir yolu da kadının onu anladığını, ona değer verdiğini göstermesidir. Doğru iletişim yollarını kullanmak, önyargılardan, eleştiriden uzak, “Seni anlıyorum ve olduğun
gibi kabul ediyorum” mesajını hissettirmek çekim gücünü arttırabilir. Erkekler de kadınlar kadar duygusaldırlar ve anlaşıldığını hisseden bir erkek bunları yaşatan bir kadına daha fazla bağlanır.
Erkeğe “Sen çok özel ve değerli birisin” hissi yaşatan bir kadın baş tacı edilebilir. Her insanın değerli olduğunu hissetme ihtiyacı vardır. Genellikle kadınlar bu hissin kendilerine ait olduğunu düşünürler ve erkeğin sadece kendilerini değerli hissettirecek eylemler yapmasını isterler. Kadın erkeğe değerlilik hissini yaşatabilirse, erkek de kadına sonsuz sevgi ve ilgi verebilir. Çekici olduğunu, arzulandığını hisseden erkek, ona bu hisleri yaşatan eşine doğru akabilir.
Kadın kendi bedeninin zevk verdiğini, teninin yumuşaklığını ve çekiciliğini duymak ister fakat erkeğin böyle istekleri olabileceğini düşünmez. ... .. ... ..
... .. kadının ... ..  güzel ve iç gıdıklayıcı sözler söylemesi, akşam eve geldiğinde seksi bir giysiyle onu karşılaması iltifatlarla buluşunca her şey çok güzel olacaktır.
... .. Bir erkeği etkileyen en önemli etkenlerden biri kendi ruh halleridir. Günü kötü geçmiş, yorgun, stresli, büyük bir kayıp yaşamış, aç, sinirli bir erkeği etkilemek için öncelikle fiziksel ihtiyaçlarının karşılandığı ve dinlenmiş olduğu uygun ortam ve zamanı beklemek gerekir. ... ..

*Yazının tamamı için Serpil Özşen  http://www.meydangazetesi.com.tr/ilk-adimi-erkek-mi-atmali-makale,3271.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder