5 Ağustos 2015 Çarşamba

Seçen erkek & seçilen kadın

Fazla naz aşık usandırır – on üçüncü bölüm
-Terapist konusu ne oldu diye sormayın.
-Araya ikinci Mayıs girdi...
-“Sabır” devreye girdi...
-Zorla güzellik olmayacağına göre...
-Düşük profilli ilişiki seçeneği devreye girdi...
-Okumaya ve anlamaya vakit ayırıyorum....
-Nevzat Hoca kitabında (sf.183) anlatmaya devam ediyor; “ ... erkek, cinsellikle sonucu, kadın ise iyi ilişkiyi ve aradaki duyguları düşünür. Bu sebeple kadın erkek
ilişkilerindeki duygularla, ana baba ilişkilerindeki duygular birbirine karıştırılmamalıdır. Şu var ki, evlendikten sonra ve çocuk sahibi olduktan sonra kadın eşini eş gibi değil, çocuklarının babası, erkek de eşini karısı gibi değil, çocuklarının annesi gibi görür. Yatak odasındaki kimlikle çocuk odasındaki kimlik ayrı tutulmalı; kadın, kadınlık kimliğini unutmamalıdır. Aynı şekilde erkek de, baba kimliğini çok benimsediği zaman, karısının duygularını önemsemeyebilir.”
-Hocanın her söylediğine katılıyorum diyemem. Katılmadıklarım var...
-Hoca devam ediyor (sf.45); İnsan, tekdüzelik ve monotonluktan hoşlanmayan bir yapıya sahiptir. .... durağanlık hissedilen şeyde usanç meydana gelir. Bu konuda sıkça söylenen bir söz vardır: “Değişmeyen tek şey değişimdir.. Bilhassa erkekte baskın olan çoğulculuk arayışı eşi tarafından karşılanmazsa .... ... monotonlaşan ilişkiyi tamir edemeyen, hareketliliği sağlayamayan erkek ya da kadın, ilkel bir davranış sergileyerek başka insanlarla beraber olmaya başlar. Ancak çiftler karşılıklı çabayla sıkıcılağa son vererek, evlilikteki cinsel yaşamı heyecanlı hale getirebilirler.”

-Yoruma gerek var mı?... ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder