5 Ağustos 2015 Çarşamba

Reddedici tavır

Fazla naz aşık usandırır – yirmi dokuzuncu bölüm
Çekicilik
-Uzman/yazar Serpil Özşen (www. nevailedanismanlik .com); ... ..  Toplum olarak cinselliği; anlatılması, konuşulması hatta yazılması zor bir alan olarak düşünürüz. ... ..  Birçok çiftin evliliğinde ilerleyen yıllarda cinsel istek azalması ... .. olabilir. Fakat ne yapacağını bilemeyen çiftler, bu durumla yüzleşmek de istemez. ... ..  yaradılış itibariyla yemek içmek kadar fıtri
olan bu istek ne oldu da yavaş yavaş azalmaya başladı? ... .. Kişi depresyon, bunalım veya sıkıntı yaşamış olabilir.... .. eşine cinsel istek ve arzularını yeteri kadar ifade edemiyor olabilir. ... .. .. huzursuzluk, çatışma ve mutsuzluk varsa ... .. doğal olarak birbirlerini arzulamaktan da vazgeçerler.
Eşlere baktığımızda eşlerden biri kendine yeteri kadar bakmıyorsa çekiciliğiyle ilgili, temizliğiyle ilgili, hijyeniyle ilgili yani özellikle bir eş tarafından arzulanmak için gerekli olan koşulları yerine getirmiyor olabilir. Sürekli reddedici bir tavır alıyorsa, ayıp-yasak düşünceleriyle cinsellikte yeni bakış açıları sunamıyorsa otomatik olarak yine çiftlerde bir soğuma meydana gelebilir. ... .. cinselliğin ikinci plana atılması söz konusu olabilir. Fakat cinsellik o kadar hassas bir konudur ki ikinci plana atıldığında ... .. zamanla çiftler birbirlerinden soğuyup isteksizleşebilirler.  Bütün bunlar cinsel isteksizliğin ana sebeplerini meydana getirir.
Peki çözüm olarak ne yapmalı?
Öncelikle kişilerin bu meseleyi kabullenmesi ...  ve aralarında konuşulabilir hale getirilmeli.

Sonraki en kıymetli tavsiyemiz ise şu: Her duygunuzu her arzunuzu her düşüncenizi ve rahatsızlığınızı eşinizle paylaşabilmelisiniz... Adeta mucizevi bir dokunuş gibi paylaşılan ve söze dökülen her şey beden ve ruha acı vermekten uzaklaşır. Paylaşılan her şey aradaki tutkuyu ve isteği arttırır. Bütün bunlara rağmen bazen meseleler çözümlenmeyebilir. Geçmişle ve aile ilişkilerimizle bağlantısı olabilir. Bilinçdışımızla iç dünyamızla bağlantısı olabilir. Bu durumda ise bir uzmandan destek alınabilir. “ diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder