5 Ağustos 2015 Çarşamba

Beklentilerin örtüşmemesi

Fazla naz aşık usandırır – yirminci bölüm
-“Terapist” lafta kaldı... .. yapacak birşey yok... zorla güzellik olmaz ...
-Okuduklarımızı paylaşalım: Nazlı Özburun “Yaşarken kaybettiğimiz hayat” kitabında (Eşlerin evliliğe dair beklentileri) “... .. Öncelikle insan kendisine değer veren, kendisine bağlılık hisseden bir eş ister. Bu
eşle birlikte kendisini geliştireceğine inanır. Şefkat görecektir.... Sevilecektir... Ve değerli olacaktır... Bu beklentiler bir yere kadar karşılanmazsa, mutsuzluk iki taraf için de kaçınılmazdır. ... ... ..”Eş olmak ya da iyi bir eşe sahip olmak, onaylanmış cinselliği kolaylaştırır.” ... ayrı bir beklentidir. Beklenilen bir cinsel doyumun yaşanamaması ve buna izin olmayışı ya da çiftlerin beklentilerinin örtüşmemesi ayrı bir çatışma  konusudur.” .... .. Sonuç olarak, her insan evliliğe farklı beklentilerle başlar ve bu beklentilerini karşısındakine anlatmaya çalışır.
-Bu anlatma durumu ve anlama çabası karşılıklı uyum içinde olabilirse, problem yaşansa da çözüm bulunabilir.
-Fakat beklentileri doğru anlatamama, karşıdaki insanın beklentileri görmek istememesi, görse de ertelemesi tabloyu kötüleştirir.
-Önemli olan, almaya istekli olduğumuz kadar, karşımızdakinin de almaya hakkı olduğunu kabul etmektir. Beklentilerimizin karşılanmasına duyarlı olduğumuz kadar, eşin beklentilerini karşılamaya imkânlar ölçüsünde ve kendimize rağmen duyarlı olmalıyız, değil mi? O zaman hayal kırıklıkları, optimal düzeyde insanın gelişmesine hizmet edebilir...... ..” diyor.

-Yaşadıklarımızla örtüştüğünü düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder