27 Temmuz 2016 Çarşamba

Hayat Deneyi Taklit Eder *

-... .. ana sınıfı öğretmeni bayan Bedford’un, hayat bilgisi dersne giriş konuşmasından bir alıntı... ..
Aman da ne tatlı ana okulu öğrencileri. Böyle gülümseyen yüzler görmek  Bayan Bedford’u çok mutlu ediyor. ŞİMDİ, HEPİMİZ RAHAT RAHAT OTURUYOR MUYUZ? (SESSİLİK) Bakalım kimler varmış. Galiba gerkes burada. Bugün sıra başkanımız Mark.W. (Öğrenciler aralarında konuşuyorlar) Ah, Tammy ile Barbara’nın oturş biçimlerini pek beğendim. Birinci sınıfa ne kadar da hazırlar. Ah, Corrie ile Heather, ne hoş... ve Colleen ile
Sherrie, harika görünüyorsunuz. Joey, yüzünü görebilmem için önüne döner misin? Steven T., buraya gelip yakınıma oturur musun? Bobby, kendine orada bir yer bul. stephan S., şurada sana göre bir yer var. Herkes rahat mı? hazır mıyız?
-... .. , öğretmenin “kibarca” konuştuğunu, örneğin kötü davranışı kınamaktansa iyi davranışı övdüğünü ve komutları soru biçiminde dile getirdiğini göstermekti.
-Ancak bu olağanüstü derecede göresel ve tanıdık örneği okurken, uslu oturdukları için takdir edilen çocukların hepsinin kız, uslu oturmadıkları içi (dolaylı olarak) eleştirilen çocukların hepsinin de erkek oluşu dikkatimi çekti. ... ..

* Beni Hiç Anlamıyorsun / kadın-erkek iletişiminde sorunlar ve çözümleri – Deborah Tannen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder