28 Ocak 2017 Cumartesi

iyileşmedeki engeller *

-... .. Yaşanmışlıklar, biliçaltı kalıplar, koşullanmalariçinde boğulduğumuz duygular bedenin orijinal tasarımını bozup arazlar ortaya çıkarırken, ancak değişim cesaretini gösterebilenler iyileşme sorumluluğunu ele alır.
-Değişim cesaretle sorgulamayı gerektirirken, sorgulama ancak özgür bir zihinde mümkündür..Özgürlük bir başkaldırı değildir.
-Özgürlük beşeri prangalardan, kalıplardan, koşullanmalardan, açgözlülükten, hırstan, öfkeden, nefretten, aşağılık duygularından sıyrılmak, latif duygularla sarılıp sarmalanmaktır.... ..
-Elindekini kaybetmekten, yeni
olandan, bilinmeyenden korkan zihin sorgulayamaz. Korkuyla sorgulamayı reddeden zihin elindekilere yapışır, onlarla böbürlenir, onlarla avunur. Enerjisini kendini haklı görmek ve göstermeye, onu bunu suçlamaya harcar...
-Özgürlük,dünya yolculuğunda, kâinat yaratıcısının (Yüce Yaradan’ın) en nadide sanat eseri olduğumuzu idrak etmek ve tek sorumluluğumuzun O’nu tanımak, bilmek, sevmekolduğunun farkındalığı ile teslim olabilmektir.
-Teslimiyetin verdiği özgürlükle sahte yüklerimizden arınıp, gizli bir el tarafından korunup kollandığımızı, okşanıp sevildiğimizi hissedebiliriz. ... ..
-Kendi içine yolculuk ve sorgulama aslında bilinçaltının, nefsin sorgulanmasıdır.
-Biliçaltı savunma mekanizmaları, kendini beğenmiş nefislerimizdeğişik maskeler takınarak daima kendini savunur. Bu savunma haliyle tüm davranışlarını, tepkilerini, altında ezildiği yükleri dahi akla yatkın hale getirir.
-En dik kayalara tırmanmaktan daha zorduriçimize inmek. Ancak, olumsuz bilginini, orijinal tasarımdan uzaklaştıran düşüncelerin, bedenden kopmuş zihinlerin bizi hastalıklı hale getirdiği gerçeği ile karşı karşıyayken, içimize inme cesaretini göstermeliyiz. Bu inişte yapılacak, inanç kalıplarının, kirli bilgilerin temizliği ile özümüzle buluşmayı ve insanlığımızı keşfederek davranışlarımızı, bağımlılıklarımızı, ilişkilerimizi değiştirebiliriz. Hastalıklarımızdan kurtulabiliriz, iyileşebiliriz.
-Bu anlamda hastalıklar veya arazlar, içsel yolculuk için Allah’ın lütfu niteliğinde birer uyarııcıdır. Oysa çoğu zaman korkularımızdan, tembelliğimizden bu uyarıyı görmezden gelip hastalığın çevresinde dolaşırız. ... ..

*Ruh-Beden-Zihin bütünlüğünde KADINLIĞIN KEŞFİ  – Jinekolog Dr. Ayşe Duman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder