12 Ocak 2017 Perşembe

İyileşmede duygusal reçeteler *

-Kaliforniya’daki bir araştırma ve eğitim sağlık merkezinden (California College of Natural Medicine) Dr. Theresa Dale’ye göre; hastalık, bir deneyim ya da inançla ilgili duygu ve hislere direnmenin sonucu ortaya çıkar. Duyguların ifade edilememesi ise çoğunlıkla küçük yaşlardan itibaren’şartlı refleks’ kalıbıyla öğrenilir.
-İyileşmenin ve sağlıklı kalmanın en önemli kuralı, depolanarak bedende gerilim hattı oluşturan duyguları açığa çıkarmak, akıtmak ve bedenin enerji dengesini sağlamaktır.
-Duygular bedende somut deneyimler olarak hissedilir. Kalpte
çarpıntı, ellerin titremesi, dizlerinin bağının çözülmesi, göğsün sıkışması gibi negatif duygularla oluşurlar.
-Kişinin kendini huzurlu, mutlu, enerjik tam ve bütün hissetmesi ise pozitif duyguların yansımalarıdır. ... ..
-İnsan, ‘rhan elbisesi olan beden’den ibaret görüp tüm çabasını elbiseyi düzeltmeye harcayan çalışmalar, ruhla beden arasını daha da açmaktadır.
-Bedenin bakımını yapıp, ruh bakımını ihmal etmek dengeleri bozar, tüm sistemi çökertir. ...
-Kur’an-ı Kerim’e, Peygamberimizin yaşantısına, İslam ritüellerine baktığımızda hepsi de ‘ruhsal, fiziksel,sosyal’ sağlığımız için eşi benzeri olmayan ilahi reçetelerdir.
-Hasetlik/kıskançlık ve toplumsal yıkımlara yol açanbir duygudur.
-Kıskançlığın bedendeki yansımaları sadece mimiklerle, bakışlarla sınırlı kalmaz. Kıskançlık kendini birileriyle,karşılaştırmanın ve birilerinin yanında kendini ‘ezik’ ‘yetersiz’ hissetmenin özel biçimidir.
-İnsanın iyileşme yolunda karşısına çıkan en öenmli engellerden biri de ‘kin/nefret/öfke’dir ki, bunlardan özgürleşmeden ruhsal ve bedensel şifaya ulaşmak imkânsızdır. Bu anlamda bilinçaltı formatlama çalışmalarında affetme seanslarına özen gösterilir.(tasavvuf ehlinin tekâmül yolculuğu basamakları arasında da ‘affetmek’ çok önemlidir.... ..

-Şişirilmiş egolarımızla affetme kıvamına gelebilmemiz için, tabiri caizse’çok fırın ekmek yememizin’ gerektiği açıkça ortadadır. ... ..

*Ruh-Beden-Zihin bütünlüğünde KADINLIĞIN KEŞFİ  – Jinekolog Dr. Ayşe Duman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder