28 Ocak 2017 Cumartesi

düşünce-duygu-davranış *

-İnsan beynini bilgisayar gibi düşündüğünüzdeçalışabilmesi için bir yazılıma ihtiyaç olduğunu anlarız. Beyin bilgisayarını çalıştıran yazılım programını ‘zihin’ olarak ifade  ederiz. Zihin yazılımı 3D (düşünce-duygu-davranış) farkındalığı programıdır. Program, düşünce-duygu-davranış sırasıyla çalışır.Hayati durumlar dışında bu sıra hiç değişmez. Düşünce ve duyguların davranışa dönüştürüldüğü alan bedenimiz. Düşüncelerle oluşan duygu durumuna göre bedende değişik kimyasal maddeler salgılanır.
-Bu kimyasallar duygunun mesajını hücrenin yüzeyindeki  reseptörler (alıcı) vasıtasıyla hücreye iletir. İletilen mesaja göre hücrenin cevabı-davranışı ortaya çıkar: Epigenetik ilkelere göre , genler kendi kendine yaşamsal ifade bulamaz. Genetik potansiyel faktörlerle gelen mesajlara göre kendini ifade eder. Bu bilimsel gerçkler bize tercihlerimizin bizim ne kadar önemli olduğunu, bedenimiz ve yaşamımızdan , geleceğimizden sorumlu olmamızın mantığını ifade eder. Neye ne kadar müdahale edebileceğimiz, bedenimizi ve yaşam algımızı nasılyönlendirebileceğimiz, kendimizi nasıl iyileştirebileceğimizin yaradılış kanunlarıyla belirlendiği ve bu kanunlar çerçevesinde her ne yaşarsak yaşayalım, iyileşmeyi, huzuru, mutluluğu yaşamamıza çekebileceğimizin bilgisi de saklıdır epigenetik biliminde. Nasıl mı?
-Öncelikle sağlıklı beslenme, toksit maddelerden uzak kalma, yaşam içinde aktif olma. Bu maddelerin detayını bildiğinizi farz ederek zihnin beden üzerindeki gücü üzerinde duracağız.
-İlginçtir ki, zihnin beden üzerindeki gücünü ilaç şirketlerinin çalışmaları kanıtlamaktadır. Yeni bir ilacın etkinliğitest edilirken plasebo (içinde tedavi edici madde oolmayan , ilaç taklidi ile karşılaştıruılır. Hastalar iki gruba ayrılır, birinci gruba plasebo verilir. Bazen plesabo alanlarda ilaç alanlara yakın iyileşme gözlenir. Yine kendi pratiğimde çok yaşadığım bir durum şu ki, hasta, verdiğim ilacın prospektüsündeki yan etkiler bölümünü okuduysa milyonda bir görülen yan etki onda ortaya çıkabilmektedir.

-Çocuğu olanlar bilir, belki siz de yaşamışsınızdır.O günkü sınavına çalışmayan çocuk sabah ateşli kalkar, karın ağrısı ya da ishali vardır.”Peki bugün evde kal” dediğiniz an iyileşiverir. Bir iki saat sonra ise sokakta arkadaşlarıyla oynamaya başlar.... ..


*Ruh-Beden-Zihin bütünlüğünde KADINLIĞIN KEŞFİ  – Jinekolog Dr. Ayşe Duman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder