19 Ocak 2017 Perşembe

İyileşme enerjisini boşa harcama *

-Sağlığı korumak veya iyileşmek için, hücrelerimizin ihtiyacımız olan enerjiyi geçmiş ve geleceğe harcamayın.Geçmişe “ahlayıp vahlamak’ ya da gelecek kaygısıyla telaşlanmak vücudun şu an ihtiyacı olan enerjiyi harcar ve vücut savunmasız kalır. Huzur için yaşadığımız ana, o an var olanlara, kolaylıkla alabildiğiniz nefesi verebildiğiniz farkındalığında şükretmek ne kadar önemliyse , sağlık için de bir o kadar gereklidir.
-Kaygılı insanların aynı zamanda hastalıklı insanlar da olduğunu da söyleyebiliriiz. Daha hamile kalmadan doğumla ilgili kaygıları yaşamak, ‘genç yaşta erken menepoza girer
miyim’ telaşına düşmek, evlenmeden “çocuğum olur mu” endişesini hissetmek bizim kadınımıza mı hastır bilemiyorum. Ama biliyorum ki, kadının bu düşünce tarzı kendisine çıkardığı keyifsiz, hastalıklı bir hayat davetisiyedir.

-Bazılarının hemen itiraz cümlelerini duyar gibiyim; “Tedbirli olmak iyidir, bileyim ki tedbir alayım, kendimi kötüye hazırlarsam sonra hayal kırıklığı yaşamam...” Oysa hayal kırıklıklarımızyaşadıklarımıza bağlı değil, hayat algımıza, anı değerlendirmek için verilen enerjimizi geçmişe ve geleceğe dağıtmamıza bağlıdır.


*Ruh-Beden-Zihin bütünlüğünde KADINLIĞIN KEŞFİ  – Jinekolog Dr. Ayşe Duman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder