12 Ocak 2015 Pazartesi

Her insan bir kapıdır zorla girilmez *

Teklif var, ısrar yok
-Her insanın, diğeriyle kurduğu ilişkide sınırları vardır. Bu sınırlar zorla geçildiğinde karşı taraf kendisini işgal edilmiş hisseder. Gücü yeteceğini düşünürse kaarşı koyar, yetmeyeceğini düşünürse de ya boyun eğer ya da kaçar.Her halükarda, diğerini hiçe indirerek sınırları zorlayan, kaybetmiştir.
-Her ne kadar görünürde kandini kazanmış gibi hissetse de zorla sınırları geçtiği insanın ruhuna asla ulaşamayacaktır. Belki yanında tutabilir. Belki de karşısındakine sahip olabilir ama tatsız tuzsuz bir sahiplenme
olacağı kesindir. Bir süre sonra da pişmanlık ve karşılıklı sıkıntılar başlar.
-Erkek veya kadın hiç farketmez. Karşıdaki insanın kapısı, kalbi ve gönlü sizi almaya izin vermiyorsa zorla kendinizi içeri sokmaya çalılşmayın. Eninde sonunda başınız ağrır. Kapıyı çalın ve geri çekilin. Beklemenin erdemi, kapıyı kırarak girmekkten daha fazla mutlu edecektir, inanın. Kaybetmeyi göze alan kazanacaktır zira. ... ..
-Bazı insanlar o denli ısrarla çalarlar ki kapının arkasındakinin açacağı v arsa da korkusundan açamaz. O yüzden kapıyı nasıl çalacağını öğrenmeli insanlar, ne kadar bekleyeceğini. ... ..
-Özel hayatın dokunulmazlığı vardır. Bu hukukta ve dinde böyledir. Teklif var, ısrar yoktur. ... ..

*Haz ve Hız Çağında İlişkiler - Nazlı Özburun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder