3 Ocak 2015 Cumartesi

Diyaloğa açık ol *

-Kendi fikrine güvenen diyalogtan çekinmez. Diyalog önyargıları giderir. Önyargılar dağıldığında yeni keşifler ve değişimler oluşur. Serbest fikir piyasasında sağlam fikirler gelişir, sağlam olmayanlar ise ya değişir veya dağılır.
Kimse her şeyi bilemez. Hocalarımız bize sadece bilgi hazinelerinin anahtarlarını verirler, hazineleri araştırıp bulacak olan bizleriz. Beyin temelli öğrenme teorisi hayatın sonuna kadar öğrenme aşkı varsa gelişme olacağından bahseder. Eğitimde öğretmen-öğrenci ilişkisinin
“öğrenen örgüt” olarak tanımlanmasıhata yapma korkusunu giderir. Sadece ölüler hata yapmaz. Hata yapmaktan korkma, önyargılarını yıkmak için diyoloğa açık ol.
-Sonuç olarak genç arkadaşım; hayat yolunda ilerlerken kndini tanıman, duygusal okur yazar olman, kendine doğru rehberler ve rol modeller seçmen, bir gelecek projesine sahip olman gerekir. Kendini doğru tanımlayabilmek ve kodlayabilmek senin iznine bağlıdır. Mevlana kadar erdemli, Edison kadar üretken olmak senin elinde ... Sen izin vermediğin sürece kimse seni mutsuz, başarısız, güçsüz, onursuz olarak kodlayamaz; böyle bir insana dönüştüremez.
*Genç arkadaşım-Gençlik psikolojisi-Nevzat Tarhan 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder