12 Ocak 2015 Pazartesi

Bedenen eğitim yetmez *

Duygu ve düşüncelerimiz & sevgi
-Bir askeri, bir kıt’ayı sağlıklı bir şekilde eğitebilmek, yaniona istediğiniz davranış tarzını kazandırabilmek için yalnız onun bedenen eğitilmesi yetmez. Çünkü bedeni şekillendiren duygu ve düşüncelerdir. Öyleyse duygu ve düşüncelerin de eğitilmesi gerekir. Hatta duyguların ortaya çıkması için ve bilinçaltındaki birikimlerinin de bilinmesine ihtiyaç vardır.
-Bundan otuz, kırk sene önce yalnız bedensel bir eğitim söz konusu idi. Oysa ki bugün duygusal
liderlik ile emir-komuta edeceğiniz askerlerin bilinçaltı birikimlerini ve bunun ortaya koyduğu duyguları ve bu duyguların sonunda ortaya çıkan düşünceleri sağlıklı bir şekilde tespit etme mecburiyetinde olduğumuza inanıyorum. ... ...
-Bir insan kendini dış dünyaya kapatmışsa, hayl kırıklığı, kalp kırıklığı, nefret duyguları nedeni ile kendi kişiliğini sergileyemiyorsa bunu çözmek ilgili komutanın görevidir.
-Oysa ki otorite, hiyerarşi arzu edilen sevgiyi göstermeye engel gibi görülüyorsa da korku ve endişeleri azalttıkça sevgi besleyebiliriz. .....öfke kontrolunu öğrenmeliyiz, ... .. değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabullenmemiz gerektiğini bilmeliyiz.

*Zorlu Yılların Sessiz Tanığı ıı - Aytaç Yalman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder