27 Kasım 2014 Perşembe

Kendisi hep haklıdır *

Kendi yüce varlığına hayran ola ola
-Her zaman kendini haklı görmek, kişinin kendisini hiç hata yapmaz olarak kodladığının bir göstergesidir. Bir insan düşünün ki hiç hata yapmıyor. O zaman onun insan olduğundan şüphe etmek lazım. İnsan hata yapar çünkü. Hatalarıyla öğrenen bir yapıda yaratılmış insanın kendisini hiç hata yapmama üzerine kodlaması en büyük hatasıdır zira.... ..
-Kendisi hep haklıdır ve karşı taraf çoğunlukla haksızdır. Zaman
zaman hata yaptığında, kendi hatasının  üstünü örtmek
için elinden gelen tek şey olarak, karşısındaki kişiyi eleştirmeye başlar. ... .. Onu haksız çıkarmak için tüm akıl gücünü kullanarak, kendi hatasını gündemden düşürmek ister.... .. Böylece sahte bir dünya içinde kendi yüce varlığına ve haklılığına hayran ola ola bir ömür yaşar ve etrafındakilere de gün yüzü göstermeden çekip gider dünyadan.
-... ... Her zaman haklı olduğunuza inanıyor, tüm insanların da bunu görmesini ve kabul etmesini istiyorsanız ... Birisi sizi eleştirdiğinde haklı bile olsa çileden çıkıyorsanız ... Her durumda onaylanmak istiyorsanız ... Yanlış davranabileceğiniz ihtimaline bile açık değilseniz .... Dikkat edin, bir probleminiz var demektir.

*Yaşarken kaybettiğimiz hayat - Nazlı Özburun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder