15 Kasım 2014 Cumartesi

Evlilik mi İş Arkadaşlığı mı? *

-Gün içinde yoğun trafik, iş telaşı, müdür kaprisi derken, erkekler eve döndüklerinde içleri geçmiş oluyor. Yemekten sonra kendilerini koltuğa kadar sürükleyebilmişlerse kendilerini şanslı sayıyorlar. Ondan sonra biraz uyku faslı, biraz televizyon ve ... ..
-Ertesi sabah telefon alarmıyla bir önceki günün tekrarı ....
-Bir de e-postalar var. Onlara da bakmak lazım! ... .. bir de Twitter, Facebook hesabınız ... ..
-Her şey güzel, herkes memnunsa sorun yok! Ama aynı zamanda yatamayan eşlerin 
 bozulan cinselliği bin türlü cinsel problemi beraberinde getirir. Biyolojik yapı
ihtiyaçları giderilmediğinde, sanal yollarla doyum arayışına girilebilir ya da biyolojik yapılanma zamanla hantallaşabilir.
-Bir adam/kadın yatağında yanlız uyumak için evlenmez. Yatağında yanlız bırakılan adam/kadın ve kendisini televizyonla, internetle oyalayan adam/kadın zamanla birbirinden uzaklaşır. Yanlız bırakılan taraf bir süre sonra yanlızlığın verdiği acıdan uzaklaşmak için işine veya çocuklarına daha fazla yapışır ya da dışarıya yönelir.
-... ..Yanlız bırakan şaşkındır. Ne dendiğini anlayamaz bir türlü. Ama çoğu kez neden çok açıktır. En az önemsediğimiz sey, en fazla canımızı acıtır sonra. ... ..
-Herkes diğerinden anlayış ister. Yorgunluğa anlayış, yoğunluğa anlayış, parasızlığa
anlayış, dizinin bitmeyişine anlayış, ... .. 
-Başka insanlar için yapılabilecek fedakârlıklar, “eş için yapılmaya değmez” görülür zamanla. Dışarıda gülen yüzler, eve gelince şarja takılmış telefon gibi sessizleşir.
 Duyular geriye çekilmeye başlar.                          
-Çözüm mü?
-İçlerindeki tembel, bakımsız adamı/kadını eve geldiklerinde ortaya salıveren eşler için durum he geçen gün daha da vahimleşir. Cevap çok açık değil mi? Söylediklerimi yapmadığınızda sorun zaten çıkmamış olacak. Neler yapmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz aslında. Asıl bilmediğimiz, karşımızdakine yapmadıklarımızı fark edememek. İnsan davranışlarını ihtiyaçlar ve korkular belirler. Meşru alanda  doyurulamamış ihtiyaçlar lüzumsuz alanlarda doyurulmaya çalışılır. Muhabbet ihtiyacının ... ile ne kadar doyurulabileceğini siz düşünün ya da arkadaş olma ihtiyacının Facebook ile karşılanıp karşılanamayacağını.
-... .. Her kadının kendisini seven, kendisine güven veren bir eşe ihtiyacı vardır.
-Her erkek, kendisini önemli hissettiren, kendisini hayatının dışındabırakmayan bir kadına ihtiyaç hisseder. Kendi evinin kapısını kendi anahtarıyla açtığı bir eve gelmek istemez. Evdeki bir koltuk kadar bile değerli olmadığını bilerek yaşamayamaz.
-Herkesin istediği bellidir de kimse almadan vermek istemez. Bazıları da hem vermez hem de mızmızlanan tarafla alay eder, üstüne bir de karşı tarafı suçlar. İşte o zaman evlilik bitmiş, ev arkadaşlığı başlamış demektir. .... ...
*Yaşarken kaybettiğimiz hayat - Nazlı Özburun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder