18 Kasım 2016 Cuma

Şifanın kaynağı içinizde *

-Hiçbir şeyin amaçsız olmadığı, herşeyin bir döngüsünün olduğu evrenin içinde, insan bedeni tartışmasız mükemmel bir tasarımdır. Ancak bu mükemmel beden programında bazen yolunda gitmeyen bir şeyle olur, işte bu durumları ‘hastalık’ olarak adlandırıp şifa yolları ararız.
-Orijinal tasarımı bozan yaşam şekilleri, hayat algımız, duygu durumları hastalıkları oluştururken , sağlığa giden yolun sadce ilaçlarla, ameliyatlarla olmayacağı apaçık ortadadır.
-Bu konuyu hücre biyoloğu Prof. Dr. Bruce Lipton, İnancın biyolojisi kitabında çok güzel açıklamış: “Yeni bilim olan fizik/kuantum
mekaniği, meteryal dünyanın temelinin ‘görünmez enerji dünyası’ olduğunu ve bu tanımınaslında enerji dünyasındaki bir ifade olduğunu vurgular. Yeni bilim madde düzleminde değil , enerji üzerine odaklıdır. Enerji düşüncedir, bilinçaltıdır, inançdır, sevgidir... Tüm bunlar madde olmayan manevi/ruhsal enerjik gerçeklerdir.
-... .. İşte bu, yeni bilim olan fizik/kuantum mekaniğine uyan birşeydir.
-Diğer bir büyük değişim ise genetik dünyasından gelmektedir. ... ..  genetik kontrol hakkındaki bu inanç sistemi, bilimdeki yeniliklerle artık ‘epigenetik kontrol’ diye tanımlanan yeni bir inanç sistemine dönüştü.
-Eskiden genetik bilimide kabul edilen ‘genetik kontrol’ inancının anlamının genler tarafından kontrol olduğunu biliyoruz. Yeni bilimsel çalışmalarla kabul gören ‘epigenetik kontrol’ ise önündeki ‘epi’ eki ile çok farklı bir anlam kazandı.
-... .. Örneğin epidermis, ‘derinin üzerinde, üst deri demektir. Epigenetik kontrolde aslında genlerin üzerinde, ötesinde bir kontrol demektir. Bu şu demek, kontrol genlerdedeğil, dünyayı algılamamızda, zihnimizde, bilincimizde... Yani usta sizsiniz, herşeyin üstesinden gelme potansiyeline sahipsiniz. Çünkü eğer algılarınızı değiştirirseniz inancınızı da değişitirirsiniz ki, buna bağlı genetiğinizi de değişirebilirsiniz.  Dolayısı ile artık bizler genetiğin kurbanlarından çok, sahip olduğumuzinançlarımızın kurbanıyız. ... ..
-Bizler yeni bir dünyaya ilerliyoruz. Kurban olmaktan, Darwin’in rekabet dünyasından, maddeden delil çıkarma dünyasından ve mekanik olandan daha öncelikli olan (temel olan), madde olmayan enerji yönüne (sevgi,uyum, denge yönüne) ilerliyoruz ve bu ilerleme inanç olarak da genlerimizi değişitrme kapılarını açıyor.
-Şifanın kaynağını araştıran bilim kadını Lynne Mctaggart ise Niyet Deneyi adlıkitabında şunları ifade ediyor: Gelecekteki tıp bilgiyi alan ve bozulmuş bilgiyi değiştiren tıp yani ‘informasyonel / bilgisel tıp’ olacaktır. Sağlıklı olmak için bedene yeni bilgi eklemek mümkün mü? Bazı araştırmacıların da yaptığı tam olarak bu...
-... .. Evet, yanlış bilgi,olumsuz duygu ve düşünceler, bedende enerji blokajlarına yol açarak bedenin iyileşme sisteminin çalışmasını engeller. Bu n oktada zihnin varsaydığı bir nokta üzerine kurgu yapılır. Oysa objektif bir gözle daha yakından bakıldığında böyle bir noktanın olmadığınından emin olabiliriz. Yetersizlik başarısızlık sanrısına kapılmış bir kadın daha iiyi olmak adına yaşamını kurgulayabilir. ... ..
-Şifa, bedenin kendi onarım mekanizmalarının iyileşmesi olduğuna göre, biz hekimlerin en büyük başarısı, hastalarımıza kendi iyileşme programlarının devreye girmesine yardımcı olmaktır.


*Ruh-Beden-Zihin bütünlüğünde KADINLIĞIN KEŞFİ  – Jinekoklog Dr. Ayşe Duman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder