5 Kasım 2016 Cumartesi

Aşkın evrensel dili *

Aşkın İlk Dönemi
-... .. O bizim bütün ihtiyaçlarımızı, beklentilerimizi karşılayacak, bizi koşulsuz sevecek anne baba, birlikte hem cinsel hemçocukça oyunlar oynayacağımız en yakın arkadaş, bütünleyecek partnerdir. ... .. 
-Çünkü aşkın gözü kördür. Çünkü aşık olduğumuz kişiye bilinçaltı filtrelerimizden bakarız. ... ..

Aşkın Orta Dönemi
... .. İlişkinin bu döneminde kadın da erkek de ödül beklemeye başlar. ... ..

Aşkın Güç Mücadelesi Dönemi

-... .. Artık çoğu
bilinçaltında gizlenmiş olan, beklentiler hiyerarşisinin de  doyurulması gerekir. ... .. bu dönemde iki taraf da öncelikle geri çekilerek birlikteliğin ödillerini beklemeye başlarlar.
-Bu noktada daha az ilgi, daha az sevişme olur. Okumaya, televizyon izlemeye, arkadaşlara, hayal kurmaya daha fazla zaman ayrılır...
-Güç mücadelesinde;
*Birbirimizin bastırılmış duygu ve davranışlarını harekete geçiririz.
*Birbirimizin çocukluk yaralarının üzerine tuz basarız.
*Kendi olumsuz özelliklerimizi partnerimize yansıtırız.
*Tüm bunları bilinçsizce yaparız. ... ..
-... ..
-Mutsuzluğumuzun suçlusu partnerimizdir. Biz değişmedik. O değişti.
... .. Ardından sevgi silah olarak kullanılmaya başlanır. Tıpkı bebekler gibi yaparız; çünkü ağlamayana meme verilmez diye öğrenmişiz. ... ..
-Partnerimizi incitmenin, onun kendimizden mahrum etmenin, bize daha iyi davranmasını sağlayacağına inanırız. Onun sevgisini kanıtlamasının bir kanıtıdır bu.
-Artık sevilmediğimizi hissetmek acı vericidir. Tıpkı anne babamızdan alamadığımız sevginin hissettirdiği sevilmeme duygusunun tekrarıdır bu. ... ..
-Burada eski beyin ... .. Bizim sağlıklı ve ve iyi olmamız için çocukluğumuzun duygusal yaralarını, incinmelerini tamir etmeye, ruhsal potansiyelimizi gerçekleştirmeye çalışmaktadır.
-Çocukluk döneminde ebeveynle çocuk arasında güç mücadelesi vardır. İki taraf da kurban rolü oynamaktan bir şeklide doyum alır.
-Özellikle çocuğun yaşı ilerledikçe bedensel olarak yetişkin olmuş ama psikolojik boyutta çocuk kalmış evlat ile ebeveyn arasında suçlayıcı rolleri değiştirir durur.
-İlişkide ise aynı rol değişimleri, aynı güç mücadelesi bu kez çiftler arasında oynanır.
-Kim kime hükmedecek? Kimin dediği olacak? Kim haklı olacak? Kontrol kimde olacak?
-Ego savaşları!

İlişkinin bitiş dönemi
-Güç mücadelesi ilişkiyi adım adım bitirir. Bu süreç içinde kendimizin de bittiğini, enerjimizin tükendiğini hissederiz.

-İlişki bir süre sonra ya biter ya da tükenmiş nice evlilik gibi mutsuz bir şeklide sürmeye devam eder.

*Küçük Kırmızı Aşk Kitabı – Nil Gün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder