7 Mart 2015 Cumartesi

İçimizden kış geçiyor *

Kışın geçmesini beklemek
-İnsan her daim mutlu olmak istiyor. Hiç üzülmesin, kalbini kıran olmasın, ağlamasın, hüzünlenmesin... Peki, bu mümkünmü?
-Hiç kış gelmeden dört mevsim yazda kalmayı istemek gibi bir şey bu. Hep yazda kaldığımızı düşünsenize; hiç kar yok, yağmur yok, çamur yok..... .. Hayali güzel görünse de her aklıselim insan bilir ki hep yazda kalmak birçok sorunu da beraberinde getirirecektir. ... yağmurlar yağmasa, o çok sevdiğimiz ağaçlar tozdan topraktan kirlenecek, bir süre
sonra susuzluktan kurumaya başlayacak ...
-... dünyanın ve dengenin gerekli bir parçası olduğunu kabullensesn durum tamamnen değişir. ... ..
-Kalbimiz, duygularımız, ilişkilerimiz ve evliliklerimiz de böyle. Oların da dört mevsimi var. Bezan ilişkilerimize kış misafir olabilir. Evliliklere kar yağabilir. Duygularımızda yağmurlu günler geçebilir. Önemli olan, bunların sadece birer durum olduklarını bilmektir. Geçici durumu kalıcı sanıp ümitsizliğe kapılarak rotadan ayrılmak çözüm değildir.
-Evliliğinizde şu sıralar sonbahar yaşanıyor, hatta kış yaşanıyor olabilir. Ama bili ki ardından bir bahar gelecektir. Dişiniz sıkarak değil ama içerden evliliğinizi seyrederek kışın geçmesini bekleyebilir ve baharı beraber karşılayabilirisiniz.
-Kar bazen üç gün bazen de haftalarca kalabilir. Bilin ki güneş geldiğinde eriyip gidecektir, tabii kendini kara fazla kaptırıp karlar gitse bile hala suni kar yağdırmıyor olman şartıyla ya da karın hayaliyle oyalanmamak şartıyla. Evlilikteki ve ilişkilerdeki en büyük sorun, durum değişse bile kişilerin eski duruma takılıp kalmış olmalarıdır.

*Haz ve Hız Çağında İlişkiler - Nazlı Özburun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder