14 Aralık 2014 Pazar

Tek taraflı bitirmek olur mu? *

-... .. karşısındakine ne istediğini ifade etmedenonun anlamasını beklemeden, beklentileri karşılanmadığında da (karşılanması zaten mümkün olmadığından) karşı tarafı suçlayarak yaşamayı alışkanlık haline getirmişinsanlardan behsediyorum.
-Bir insanın, istediği şeyi en doğru şekilde anlatma becerisi olsa da karşı tarafın yine de kendince anlayıp karşılk verdiği bir dünyada yaşamaktayız.
-Siz bu gerçeği yok sayarak “beni, seven adam veya kadın beni gerçekten seviyorsa, ne istediğimi, ... .. nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığımı ben söylemeden anlamlı ve
en uygun yanıtları vermeli” beklentisi içindeyseniz, derin bir uykuda olduğunuzu söyleyebilirim size. Hayat hiç kimseye bu denli cömert değil. Emek olmadan hiçbir şey ayağına gelmez insanın.
-Önce siz ne istediğinizi bileceksiniz. İstekleriniz, istediğiniz kişinin ve dünyanın gerçeklerine uygun olacak ve karşınızdaki kişiye bunu en doğru üslupta anlatacaksınız. Onun da anlayabilmesi için gereken zamanı ona tanıyarak bekleyeceksiniz.
-Eğer anlamadıysa yeniden anlatmayı deneyeceksiniz. Anladığı
hâlde istediğinizi yapmıyorsa ve istediği şey de sizin ihtiyacnız olan ve karşılanması gereken bir şeyse,başka bir yol deneyeceksiniz; illa da “Sen buna mecbursun!” tavrını sergilemeden üstelik.
-Biz bu sürece hiç uymadan, hoyratça kurduğumuz ilişkilerde karşımızdakini testlere tabi tutup duruyorsak, eğer anlamadığında dönüp “Bende sorun var mı?” diye bakma gereksinimi hissetmeden, doğrudan karşımızdakinde hatayı buluyorsak, kendi mutsuzluğumuzun mimarları oluyoruzdur.
-Böyle bir durumda kafasında ilişkisinin ipini tek taraflı olarak çeken ve diğer tarfın bundan habersizce yaşamasına izin veren kişi gün saymaya başlar. Eğer varsa çocuklarının büyümesini ... .. Kendince belirlediği bir günü beklemektedir.

*Yaşarken kaybettiğimiz hayat - Nazlı Özburun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder