19 Mart 2017 Pazar

erkekler & kadınlar

Erkekler bir şeyler yaparken ilişki kurar *
-Baba bir şeyler yapan kişidir. Bir birşeyler yaparken hatırlanır. Erkekler birbirleriyle birşeyler yaparken ilişki kurmayı sever. Erkek varoluşunu konuşmak ve anlatmak üzerine değil, bir şeyler yapamak üzerine kurar. İki erkek bir araya geldiklerinde ruh dünyalarında son zamanlarda neler yaşadıkları hakkında nadiren konuşurlar.  ... .. Sorulduğunda kısaca kestirip atmaya çalışırlar. Israr
edildiğinde hesap soruluyor.duygusuna kapılırlar. ... ..
-Öflkelerini ifade edereken de sözle değil eylemle ortaya koyarlar ... ..  Kafası karışıksa veya canı sıkılmışsa içine döner, suskunlaşır.Çok fazla soru sorulmasından hoşlanmaz. Sakinleşmek ve yaşadıklarını zihninde bir yerlere koymak için içine döner ya da işkolik bir tutum sergileyebilir.  ... ..
-Konutukları konular genellikle ortak ilgi alanlarıdır. Maç, futbol, arabalar, siyaset ve ekonomi üzerine konuşmak, ... ..
Kadınlar ise kelimelerle ilişki kurar
Kadınlar kelimelerle ilişki kurar. Duydukları bir sözü veya cümleyi, imâ edilen duyguyla birlikte hatırlamakta güçlük çekmezler. Erkek olayı bile hatırlamakata zorlanırken, kadın kullanılan sözcükleri, yaşanan duyguları hatta karşıdaki kişinin beden diliyle neyi anlatmaya çalıştığını bile hatırlayabilir.
-Kadın yirmi yıl önce eşinin söylediği bir sözü hatırlar. Eğer bitmemiş bir hesap varsa ve kırgınlığı hâlâ devam ediyorsa bir fırsatını bulup söyler. Bir de o zaman söylediği şeyde haklı çıkmışsa mutlaka hatırlatmak ister. Aslında istediği, evet sana haksızllık ettim, şimdi seni daha iyi anlıyorum sözünü duymaktır. Zaten eski davranışlarından hoşnut olamayan ve hatırlamak istemeyen erkek, bunun tekrar gündeme gelmesine sinirlenir. Bu kadar yıllık şeyleri nasıl olup da unutmadığı konusunda eşine kızar. ... ..
-Kız çocukları genellikle daha erken konuşur. ... ..
-Kadınların çok konuşması sürekli yapılan bir espiri konusudur. Çok konuşmak özellikle evli çiftler arasında ‘dırdır’ yapmak olarak dile getirilir.  ... .. Erkeğin çok tecrübe etmediği bir alan olduğu için ona sıkıcı gelir.  Sevgisini ve aşkını sözle söylemek onun için zorlayıcı olabilir. Söylemeden anlaşılsın diye bekler. Oysa kadının sevgi dili genellikle işitseldir. Güzel şeyler duymayı, sözle onaylanmayı, sözle takdir edilmeyi önemser. Davranışlarıyla sevgisini ifade etse de sözlerle duymak ister. ... ..
-Kadın çoğu zaman sevgisine inanmadığı için sormaz. Tekrar duymak istediği için sorar. Kadının ... .. sevgi sözcüklerine ihtiyacı daha fazladır. Çoğu zaman bunu açıkca kendi de ifade eder. Açıkca talep eder. Beni sevdiğini söyle, ya da beğendin mi, güzel olmuş mu soruları, sözl onay ihtiyacının birer ifadesidir.
-Kadınlar öfkesini ve gücünü sözcüklerle gösterir.  Bir erkek çoğunlukla söylenen sözün görünen yüzüne inanır. Kadın ise arkasında söylenmek istenen, ima edilen şeyi duyabilir. Eşler arasında sorun olan konulardan biri de budur. Erkek annesinin sözylediği sözün görünürdeki manasına odaklandığı için eşinin çıkardığı anlamı kasıtlı bulur, iyi niyetli olmadığını düşünür. Eşi kayınvalidesinin aslında kendisine demek istediği şeyi fark etmiş olduğu için daha tepkili davranır. Aynı dili bilen iki kadın birbirlerini daha iyi anlar.
-Hakem rolüne konmak istenen erkek dengeyi sağlamakta zorlanır.Ya da arada kalmamaya özen gösterir ki bu durum onu hırçınlaştırır. Ya da bir tarafta olmayı tercih eder. ...  ..

-Kadınlar sözel üstünlük ve güç sağlamayı daha kolay yapabilirler. Evet söz kadın için en temel iletişim dilidir. Konuşmayı kendini doğru ifade etmek anlamımda  kullandığında işi kolaylaştırabilirken, güce dönüştürmeye çalıştığında sorunlar yaşanabilir. İmâ ile değil, şefkatle ve doğrudan açık bir dille, yargılayıcı ve suçlayıcı olmadan ifade ettiğinde sonuç daha iyi olacaktır. ... ..

*Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek – Banu Yaşar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder