23 Şubat 2017 Perşembe

Algılara uymakta mutluluk yok *

-İnsan ihtiyaçlarını karşılamak ve arzularını tatmin etmekle mutlu olmaz. İhtiyaçlar giderilip arzular tatmin edldiğinde boşluğun dolmadığı görülür. Çünkü insan maddeden ibaret bir varlık değildir; sadece nefis ve mideden oluşmaz.İnsanın bir de ruhu vardır. Kalbi ve ruhu doyuran nedir? Para, zenginlik şöhret yaşlılığa engel midir, ölümü durdurabilir mi? İnsanın sonsuza uzanan isteklerine sınırlı bir dünya karşılık gelebilir mi? Hayır, bu soruların önüne geçemezsiniz,
kaygılar hep olacaktır. Dolayııyla maddenin yanında bir de manevi tarafın doyurulması gerekir.
-Ruhu ve kalbi doymayan insanın bedeni ve nefsi de huzur bulmaz.Ruhu ve kalbi doyanın nefsi ve bedeni tatmin olabilir, ama sadece nefsi ve bedeni doyan insanın ruhu ve kalbi aç kalır. ... ..

-Mesela inanan biri de evlenir, evlenmekle biyolojisinin ihtiyacını karşılar. Ama sevdiği ve evlendiği eşinin bir gün yaşlanıp öleceğinden korkmaz, eş ve çocuklarını kaybetme korkusu içinde huzursuz olmaz. Evet, eşinin yaşlanıp öleceğini bilir ama ölümün son olmadığını da düşünür. Burada eşi olanın ahirette de eşi olacağını düşünür. ... ..

*Bilinçli Aile Olmak – Prof. Dr.Nevzat Tarhan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder