13 Ekim 2016 Perşembe

Bilinçaltı yazılımlar *

-... .. böylesine karmaşık, bir o kadar da basit yaratılmış insanda güvenli alanda kalma, hayatı en korunaklı bir biçimde idame ettirme görevi ‘zihin’ denilen  yapının içinde programlanır,  güvenli alanda kalma yazılımları zihinsel yazılımlardır.
-Bilinç ve bilinçaltı diye iki bölümden oluşan zihni, bir aysberg gibi düşünürsek, suyun üstündeki bölüm bilinç, alttaki (gözükmeyen fakat etkinliği çok daha fazla olan) bölüm ise bilinçaltıdır. Bizi koruyup kollayan, yaşamda duruşumuzu belirleyen, güvenli alanda tutmak üzere bizi yöneten, adeta ‘bizi biz yapan’ bölüm, zihnin bilinçaltı yazılımlarıdır ki, bunlar anne karnına
düştüğümüz andan itibaren yüklenmeye başlayıp genellikle yedi yaşına kadar tamamlanır.
-Bilinçli aklın devrede olmadığı 0-7 yaş döneminde bizi koruma kollama programları yazılır; hayat algılarımız, dünyayı, yaşama şekillerimizde kısmen belirlenmiş olur. Yani ‘biz’ inşa edilmeye başlarız. ‘Biz’in inşa malzemeleri ise duyduklarmız, gördüklerimiz,şahit olduklarımızve hissettiklerimizdir. Bu malzemelerle oluşan güvenli alan yazılımlarımızdaki tek amaç ‘güvende kalmak’tır.
-Bilinçaltı, güvenli güvenli alan kodlamalarını yaparken bir şeyleri bir şeylerle eşleştirir ve olayları duygusal bağlantılarla kodlar.
-Kodlama karakterleri güven ve tehlike ikilisinden oluşur. Diğer karakterler bunların izdüşümleridir. İyi-kötü, güzel-çirkin, sevgi-nefret, huzur-sıkıntı- korku-sukûnet, kabul-ret...
-Bilinçaltı yazılımlar beynin veya hafızanın bir bölümünü değil, tüm bedeni ve hücreleri kapsar. Epigenetik bilimindeki araştırmalar, duygu durumunun genetik yapıdaki aminoasit dizilimini, dolayısıyla  genetik yapıyı değiştiridiği ispatlanmıştır. Duygusal kayıtlar endoktrin sistem, enerji beden üzerinde etkiler oluşturarak tüm organları ve fonksiyonlarını etkiler
-Şimdi bu kayıt sistemini biraz daha anlaşılır hale getirelim. Hepimiz mükemmel işleyen bir beden ve tertemiz bir ruhla bu dünyaya göndriliyoruz. Hayatta kalmak için ihtiyacımız sadece beslenmek ve güvenlik.
-Beslenme ihtiyacımız yeryüzü mutfağında çeşit çeşit nimetlerle giderilir.  Güvenlik alanımız ise güvenli “ hissettiğimiz” alandır. ... .. Güvenli alan yansımaları, ifade şekilleriherkes için farklı olmakla beraber değerli olduğumuzu, sevildiğimizi hissettiğimiz alan güvenli alandır hepimiz için.

-Farklılıklar , hangi durumlarda kendimizi değerli hissettiğimiz yazılımlardan kaynaklanır. Kimimiz kariyer sahibi iken, bazıları maddi güçle, bir kısmımız güzelliğimizle, kimimi ise birileribizi dinlediğinde kendimizi değerli, dolyısıyla güvende hissederiz. ... .. 

*Ruh-Beden-Zihin bütünlüğünde KADINLIĞIN KEŞFİ  – Jinekoklog Dr. Ayşe Duman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder