19 Ekim 2016 Çarşamba

Bilinçaltı nedir?

Bilinçaltı, zihin-beden bütünlüğünde kişinin işletim programıdır. Beyni, vücudu yöneten bilgisayar gibi düşündüğümüzde , bilinçaltı bilgisayarın yazılım programııdır. Beyin / vücut bilgisayarı ancak yazılım programı doğrultusunda hareket eder.
-Bilinçaltı, tüm canlıların ortak programı olan’canlılığı muhafaza, hayatta kalabilme’ yazılımlarının tümüdür. Vicdan, nefs, içgüdü, inanç,refleks, ihtiyaç, ‘benim kişiliğim’, ‘benim
yapım’, ‘benim tarzım’, kavramlarının toplamı bilinçaltı yazılımlarıdır.
-... ..
-Bilinçli aklın devrede olmadığı bu dönem, özellikle 0-10 yaş arası olşan yazılımlar kişinin inaçları haline gelir. İnançlar, artık üzerinde düşünmediğimiz mutlak doğrularımzdır
-... ..
-Bilinçaltı, duyguları üretir ve saklar. Yaşarken tecrübelerle açığa çıkan duygunun enerjisi tüm bedende saklıdır. Beş yaşında bir kız çocuğu  eteğini açtı diye azarlanıp dayak yediyse, açığa çıkan ‘negatif’ enerji bedende ‘bloke’ olur. Buna benzer olaylar tekrarlandığındabilinçaltı eteğin açılmasının tehlikeli olduğunu ‘yazar’. Yirmi yaşında rüzgardan eteği açılsa veya eşi eteğini kaldırsa 5 yaşında dayak yediğinde hissettiği aynı kötü hisleri hisseder.
-Bilinçaltı, bilgisayaraın ‘hard disk’i gibidir. ... ..
-... ..
-Bilinçaltı, zihnin hayal kuran bölümüdür. Hayaller hayata yön verir, hayaller doğrultusunda davranışlar ortaya çıkar. Hayal dünyasının genişliği, renkliliği yaşamı renklendirir, kişiyi
üretken yapar. Olumlu hayal kurmak başarının anahtarıdır. Tüm başarılı buluşlar, sanat eserleri hayaller sonucu ortaya çıkmıştır. Bu gerçeğe rağmen çocukların hayal kurmaları istenmez., bastırılır. Sıkça hayal kırıklığı yaşayan çocuklar hayal kurmayı bırakır veya olumsuz hayal kurarlar.
-Bilinçaltı yazılımlar bizi hedefe kilitler. Enerjimizi tüketir ve hedef doğrultusunda kullanır. Var olan yaşam enerjisi bir şekilde kullanılmak zorundadır.

-... .. bir kişinin bilinçli tercihleri önemlidir. Bilinçaltının kontrolünden, bir bakıma koşullanmalardan özgürleşmek için bilinçli aklımızı beslemeli ve onunla bilinçaltı proramımızı gözden geçirmeliyiz. Sağlığı, başarıyı, huzuru, tercih ettiğimizde bilinçaltı çalışmalarını bu yönde organize eder.

*Ruh-Beden-Zihin bütünlüğünde KADINLIĞIN KEŞFİ  – Jinekoklog Dr. Ayşe Duman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder