13 Ocak 2016 Çarşamba

yaşam & sınırların öğrenilmesi *

Beyninizi dış dünyaya kapatın! *
... ..  cinsellik sadece bedensel bir eylem değildir ... ..  Cinsellikte kişinin psikolojisi, o anki ruh hali, cinsellikle ilgili olumsuz duygu ve düşüncelere sahip olup olmadığı, kişinin kendini ve bedenini sevmesi, eşine karşı olan duyguları, eşinin evlilik süresi içindeki tavrı önemli bir yer tutar. Ancak zihnin bu kadar aktif olduğu bir cinsel yaşamdan zevk alınmaz.
Bu nedenle beyni

kapatmak ve sadece eşi ile geçirilecek güzel ana odaklanmak gerekiyor. Tıpkı insan üzerinde elbiseleri varken banyoya girmesinin;  banyo yapmak, vücudun temizlenmesi demek olmadığı ve sadece ıslanmış olması anlamına gelmesi gibi, olumsuz düşüncelerle, karşılıklı doyumun yaşanmadığı bir cinsellik de salt cinsel ilişkiden öteye gitmez. ... ..
Cinsel ilişki öncesi rahatlamak ve gevşemek çok önemlidir. ... ..  Ayrıca dikkatin eşe yöneltmesi, cinsel aktivite öncesi ortamda bazı değişiklikler yapmak, birlikte bir şeyler içmek, romantik anlar geçirmek, güzel bir yemek yemek ya da film seyretmek çiftin romantik havaya girmesini sağlayabiliyor. Çünkü cinsellik; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilmektir. ... ..
... ..
Çiftler arasında cinselliğin tazelenmesi her zaman yapılmalıdır. Çünkü “Nasıl başlarsan öyle devam eder” şeklinde yaygın bir inanç vardır. Bu da yeni öğrenilecek bilgilerin önündeki en büyük engeldir. Oysa ki helal dairede yaşanabilecek cinselliğin sınırlarının öğrenilmesi, cinselliğin öğrenilebilen ve geliştirilen bir eylem olduğunun farkına varılması, evliliği ve cinsel yaşamı monotonluktan çıkarmaya katkı sağlayacaktır. ... ..
Helal dairede yaşanacak cinselliğin ve cinsel fantezilerin sınırlarını öğrenmek alınan hazzın ve cinselliğin kalitesini etkiler. Öncelikle fantezinin ne olduğunu bilmek gerek. Cinsel tabular ne kadar azsa, haz alınabilecek şeyler o kadar artar. Zihinde tasarlanan canlandırılan ve gerçekleşmesi özlenen bir şey olan fantezi, değişik heves, düşünüş, hayal kurma- anlamına gelir. ... ..

*Yazının tamamı için Serpil Özşen http://www.meydangazetesi.com.tr/beyninizi-dis-dunyaya-kapatin-makale,2373.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder